Nationaal Comite 4 en 5 mei


Noord-Brabant

Lustrumactiviteiten provincie Noord-Brabant

Son en Breugel

10-24 september 2004: fiets- en wandeltocht langs oorlogsmonumenten in de gemeente. In het gemeentehuis is gedurende een week een tentoonstelling te zien over Son en Breugel tijdens en na de Tweede Wereldoorlog, met voorwerpen en materialen van toen, die door de bewoners zelf zijn opgeduikeld.

17 september 2004: ontvangst van veteranen bij de zone waar ze destijds gedropped waren. Kranslegging bij het Bevrijdingsmonument in Son en Breugel. Waarschijnlijk parachutesprong door jongere generatie en kleinkinderen van veteranen. 's Avonds: Bevrijdingsbal oude stijl jaren '45 in tent net buiten het centrum.

18 september 2004: Open Dag in Living History Camp: een nagebouwd kamp met echte legervoertuigen, uniformen, etc. 's Avonds: Bevrijdingspop in tent.

Onderwijs: 850 leerlingen van groep 7 en 8 van alle basisscholen in Son en Breugel gaan op nog nader te bepalen data medio september met legervoertuigen naar het Living History Camp. Aandacht in de klas voor de Tweede Wereldoorlog, herdenken en vieren.

Informatie: telefoon: 0499-491491