Ingezonden persbericht

Uitreiking 'Groene Olijf' aan meest talentvolle afstudeerder kunstacademie

Op 10 september 2004 wordt de meest talentvolle afstudeerder van 2004 aan een Nederlandse kunstacademie onderscheiden met de 'Groene Olijf'. Deze vorig jaar in het leven geroepen kunstprijs is een initiatief van ArtOlive en hoort bij de expositie Jong Talent 2004.

De jury van de Groene Olijf bestaat dit jaar uit:

- Martijn van Nieuwenhuyzen (curator Stedelijk Museum Bureau Amsterdam)
- Erwin Olaf (kunstenaar)
- Daniela Petovic (curator KPN collectie)
- Pietje Tegenbosch (adviseur ABN AMRO Kunststichting)
en wordt geleid door:
- Liesbeth Brandt Corstius (voormalig directeur Museum voor Moderne kunst Arnhem)

Jong Talent 2004

De hoofddocenten van alle kunstacademies in Nederland hebben hun beste afstudeerders voor de prijs voorgedragen. De 22 meest talentvolle afstudeerders aan de verschillende academies exposeren eenmalig hun afstudeerwerk op één plek bij elkaar. Van 30 augustus t/m 1 oktober organiseert ArtOlive in het West-Indisch Pakhuis in Amsterdam de expositie 'Jong Talent 2004'. Mis deze unieke mogelijkheid om een overzicht van het beste werk op één plek bij elkaar te zien niet! Krijg vast een indruk op http://expo2004.galerie.nl/

Online expositie

Naast de expositie in het West-Indisch Pakhuis is het ook mogelijk om via internet een ruimer overzicht van het eindexamenwerk van de net afgestudeerde studenten van alle 12 Nederlandse kunstacademies te bekijken. ArtOlive maakt dit mogelijk middels de speciale sectie 'Jong Talent' op haar website (www.galerie.nl). Bovendien is het eenvoudig mogelijk een kunstwerk in een paar muisklikken via ArtOlive te huren of kopen.

Grootste galerie van Nederland

Met meer dan 2500 kunstenaars mag ArtOlive (www.galerie.nl) zich met recht de grootste galerie van Nederland noemen. ArtOlive brengt middels haar platform op internet vraag en aanbod van hedendaagse kunst bij elkaar. De kunst die ArtOlive aanbiedt (zo'n 35.000 originele werken) is beschikbaar voor huur en/of koop en direct online of telefonisch te bestellen. ArtOlive bezorgt alle kunstwerken gratis op elk gewenst adres in heel Nederland. Wil je een werk eerst zien, dan krijg je het vrijblijvend op zicht. Naast verkoop en uitleen van kunst aan particulieren, verzorgt ArtOlive op maat gemaakte kunstcollecties voor bedrijven.

* * * * *

We nodigen je van harte uit om bij de uitreiking van de Groene Olijf aanwezig te zijn. Op vrijdag 10 september a.s. om 18.30 uur in het West-Indisch Pakhuis in Amsterdam. Aansluitend is er een borrel met dj's in relaxte loungesfeer.

Expositie 'Jong Talent 2004'

30 augustus t/m 1 oktober 2003
Van ma t/m vr van 10.00 - 17.00 uur

ArtOlive
West-Indisch Pakhuis
's-Gravenhekje 1a
1011 TG in Amsterdam
020 - 675 08 79

Klik hier voor een routebeschrijving
Zie het
* * * * *