Skatebond Nederland

Persbericht Skatebond Nederland

----------
Pieter-Jan van Eck 10e op 1000 meter WK

Een prachtige tiende plaats voor Pieter-Jan van Eck uit Zuilichem op de 1000 meter op de piste op het WK in Italie. Door een technische onvolkomenheid zijn de uitslagen van de Nederlanders op de 1000 m weggevallen uit de berichtgeving. Pieter-Jan van Eck (15), debuterend bij de junioren, behaalde op deze afstand de beste Nederlandse uitslag.

,,In eerste instantie dacht ik: niet goed genoeg, want je wilt altijd beter. Maar nu ben ik er toch wel erg blij mee,'' aldus de strijdlustige jonge Gelderlander, die eerder op het jeugd-EK in Spanje een zilveren en twee bronzen medailles behaalde bij de kadetten. Eigenlijk hoeft hij qua leeftijd volgend jaar pas te promoveren naar de junioren, maar Van Eck was ambitieus genoeg om nu al op het WK als junior te willen starten. De bondscoaches Desly Hill en John Davis zijn bijzonder ingenomen met Van Ecks resultaat. Hill: ,,Bij de eerste tien rijden tussen de beste junioren ter wereld, op de piste nog wel, is een uitstekende prestatie.''
Ronald Mulder uit Zwolle was aanvankelijk als negende geklasseerd op de 1000 m bij de mannen, maar na nauwkeurig rekenwerk - de onderlinge verschillen waren bijzonder klein - is dat later gecorrigeerd naar de elfde plaats. Ook met deze uitslag waren de coaches in hun nopjes.
De overige uitslagen van de Nederlanders op de 1000 meter waren: mannen senioren: 23. Sjoerd Huisman, Andijk; dames senioren: 17. Foske Tamar van der Wal, Grijpskerk; 25. Elma de Vries, Haule; jongens junioren: 26. Gerwin Smit, Rouveen; meisjes junioren: 15. Bianca Roosenboom, Kampen; 32. Ellen Waijer, Garrelsweer.
Vandaag behaalde geen van de Nederlandse teams in de voorronden een finaleplaats in de aflossingskoers, die vanavond voor alle categorieen wordt verreden. Alleen de beste zes teams per categorie gingen door naar de finale, de oranjebrigade viel daar net buiten. Daarmee zijn de wegonderdelen in Sulmona afgesloten. Morgen volgt nog de afsluitende marathon voor alle categorieen in Pescara.

Meer info: http://www.fihp.net/world2004

----------

----------
Skatebond Nederland
www.skatebond.nl