Ingezonden persbericht


The Publicity Company

PERSBERICHT Amsterdam, 10 augustus 2004

Wegens grote belangstelling extra voorstelling in Amsterdam RAI Theater

Spaanse dansshow Fuego! terug in Nederland

Fuego! beleefde vorig jaar in Amsterdam haar wereldpremière en veroverde direct de harten van het Nederlandse publiek. Daarom keert de gepassioneerde Spaanse dansshow vanaf 10 september 2004 voor zes weken terug naar ons land. De voorverkoop is reeds gestart en wegens grote belangstelling vindt er een extra voorstelling plaats in het Amsterdam RAI Theater.

Fuego! is een vurig dansspektakel van de gerenommeerde regisseur en danseres Carmen Mota. Zij laat in haar show traditionele en moderne Spaanse dans samensmelten. In een meeslepende explosie van ritme, licht en kleur brengen twintig jonge dansers een spectaculaire voorstelling. Fuego! is kracht, verleiding, passie en energie met zuidelijk temperament en een knipoog naar Spaanse klassiekers zoals de flamenco. Mota overtuigt met originele choreografieën, waarin suggestieve en sensuele beelden elkaar afwisselen. En met kleurrijke, modern-klassieke kledingontwerpen, geraffineerde belichting en muziek waarin opzwepende mediterrane ritmes verrassend samengaan met bijvoorbeeld Carl Orffs Carmina Burana en Dire Straits' Private Investigations.

Tijdens de succesvolle Nederlandse tournee van vorig jaar waardeerden de bezoekers de show met een 8,96* op een schaal van 1 tot 10. Deze uniek hoge publiekswaardering heeft producenten General Entertainment Associates en Charles Aerts Theatre Productions doen besluiten om Fuego! dit najaar opnieuw naar Nederland te halen. Vanaf vrijdag 10 september 2004 is de dansshow zes weken te zien in theaters door heel Nederland, onder meer in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Amersfoort, Nijmegen en Groningen. Het Amsterdam RAI Theater heeft wegens de grote belangstelling voor de voorstellingen op 18 en 19 september zelfs een extra avond geboekt op vrijdag 17 september. Kaarten voor Amsterdam, van 30 tot 35 euro (excl. bespreekkosten), zijn te bestellen via www.topticketline.nl (t: 0900 300 5000, 45cpm), www.uitburo.nl (t: 0900 0191, 40 cpm) en de AUB Ticketshop op het Leidseplein. Kaarten voor de overige steden zijn verkrijgbaar via de diverse theaters. Het volledige toerschema van Fuego! is bijgevoegd.

De website met speeldata, aanvangstijden, verkoopinformatie en uitgebreide achtergrondinformatie over de show: www.fuegoshow.com

Voor meer persinformatie: Chermain Pubben

www.ThePublicityCompany.com, t: 020 612 7000, e: chermain@publicy.nl

*Bron: enquête onder ruim tien procent van alle bezoekers tussen 5 en 27 november 2003