Gemeente Nijmegen

Verbouwing gemeentearchief Nijmegen zorgt voor meer capaciteit

Tijdig reserveren archiefstukken van belang

De capaciteit van het gemeentearchief Nijmegen wordt dit jaar nog vergroot met 6 kilometer plankruimte. Dit gebeurt door het vervangen van de huidige stellingen door verrijdbare stellingen in de periode van 10 september tot eind 2004. Hiermee kan het archief straks 16 kilometer documenten archiveren in plaats van de huidige 10 kilometer. Het gemeentearchief kan met de nieuwe capaciteit de komende jaren vooruit. Het gemeentearchief zet tijdens de aanpassing haar gebruikelijke dienstverlening voort. De verbouwing betekent wel dat klanten die stukken willen inzien, deze vroegtijdig moeten reserveren.

Met de verbouwing wordt ruim 50% aan capaciteit gewonnen. Deze ruimte is hard nodig om documenten van de gemeente Nijmegen en omliggende gemeenten te kunnen plaatsen.

Reserveren stukken

De verbouwing van het archief zal tijdelijk enige hinder veroorzaken. Naast de stellingen worden ook de vloeren en de verlichting aangepast. Telkens zal een deel van de stellingen apart moeten worden gezet om nieuwe stellingen te plaatsen. Hiermee zullen stukken soms uiterlijk 6 weken niet te raadplegen zijn, tenzij deze vooraf zijn gereserveerd. Het is dan ook van belang dat mensen die er zeker van willen zijn dat ze stukken kunnen inzien en/of onderzoek kunnen doen tijdens de verbouwingsperiode, dit zoals gebruikelijk aanvragen bij hetarchief@nijmegen.nl. Ook kunnen mensen bellen met de medewerkers van de studiezaal 024-3292304.

Kijk voor meer informatie op www.nijmegen.nl\hetarchief