Gemeente Gouda


excursie vleermuizen heempad

datum: 27 augustus 2004
dienst: Beheer
contactpersoon: A. van Kleinwee
telefoon: 0182-588322


op vrijdag 10 september 21.00 uur

Vrijdag 10 september wordt op het Goudse Heempad aan de Bloemendaalseweg een vleermuizen excursie gehouden. Bovendien is er in het infocentrum Heempad een expositie te zien over deze vliegende zoogdiertjes. De excursie en de tentoonstelling over deze geheimzinnige nachtvliegers worden georganiseerd door de dienst Beheer van de gemeente Gouda.

Dat vleermuizen niet eng en griezelig zijn wordt duidelijk gemaakt in de foto-expositie in het infocentrum van het Heempad. De expositie geeft een helder beeld van het nut van vleermuizen in het natuurlijke systeem. Het infocentrum 'heempad' is vanaf 20.30 uur open voor publiek om de tentoonstelling te bekijken.

Aansluitend, als de duister is gevallen, start vanaf het infocentrum de excursie. De natuurgidsen van de dienst Beheer gaan met de bezoekers over het heempad richting Bloemendaalseweg op zoek naar vleermuizen. Het lokaliseren van de diertjes gebeurt met de zogenaamde batdetector. Zon apparaatje vangt de sonorsignalen van de vleermuis op en zet ze om in menselijke hoorbare geluiden. De vleermuizenavond wordt rond 22.00 uur afgesloten. Na de excursie is er nog gelegenheid om de tentoonstelling te bekijken

De deelname aan deze excursie is gratis. Heeft u vragen over vleermuizen of over de excursie dan kunt u contact opnemen met de dienst Beheer telefoon 588322.


-- einde bericht --