Gemeente Laarbeek


Kermis in Beek en Donk van 10 tot en met 14 september

De kermis in Beek en Donk is de laatste in de rij. Na Mariahout, Aarle-Rixtel en Lieshout (dit weekend!) gaat het kermisspektakel van start vanaf vrijdag 14 september. Het start op vrijdag om 19.00 uur en eindigt op dinsdagavond om 24.00 uur. Ruim twintig exploitanten zetten hun beste beentje voor om van de kermis een succes te maken. Naast het ruime aanbod aan attracties en kramen heeft de gemeente samen met de exploitanten een heel aantrekkelijk programma van nevenactiviteiten samengesteld voor jong en oud.

Attracties
Op de kermis staat voor ieder wat wils. Bekend zijn onder andere de autoscooter, de polyp, de tropical trip, de skeebal, het lunapark, de buggy, draaimolen en de babyflug. Nieuw dit jaar op de Beek en Donkse kermis is de Snowjet, een snelle berg- en dalbaan voor de echte durfals. Er zijn behendigheidspelen voor groot en klein en na afloop kunt u ook weer met een gevulde buik naar huis als u langs bijvoorbeeld de gebakkraam, de Vietnamese loempia's of de suiker- en nougatwagen bent geweest.

Promotie
Op vrijdagavond om 19.00 uur wordt de kermis traditioneel geopend door wethouder Brugmans en het Sint Leonardusgilde. Na het startschot van het gilde gaat de kermis vol aan het draaien.
Van 20.15 tot 22.00 uur diezelfde avond zal Wouter de Jong het kermisterrein bezoeken. Wouter speelt de rol van Milan Verhagen in de populaire soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden die iedere avond bij RTL4 te zien is. Hij zal ruim de tijd nemen om de nodige handtekeningen uit te delen en met iedereen op de foto te gaan. Dit is de kans om oog in oog te staan met deze bekende Nederlander!

Maandagavond komen niemand minder dan Ernie en Bert van Sesamstraat de kermis bezoeken. Ze komen om 19.00 uur en zijn zeker een uur lang in Beek en Donk. Kinderen in Laarbeek: trommel al je vriendjes en vriendinnetjes op en kom dit grappige stel een hand geven!

Dinsdagavond is er tot slot een gratis loterij met spectaculaire prijzen van knuffels tot een waardebon van maar liefst EUR 250,00. De loten voor deze loterij krijgt u bij besteding op de kermis van de exploitanten.

Openingstijden
De kermis in Beek en Donk start op vrijdagavond 10 september om 19.00 uur. Op zaterdag en zondag opent de kermis om 14.00 uur en op maandag en dinsdag om 15.30 uur. De sluitingstijd is op alle dagen dezelfde namelijk 24.00 uur.

Terug naar boven


1-1-2 Spektakel
Op zondag 12 september a.s. organiseren de Regionale Brandweer Zuidoost-Brabant en Politie Brabant Zuid-Oost het 112-Spektakel. De hele dag staat het spannende werk van de brandweer en politie centraal. Er zijn vele spectaculaire demonstraties. Het 112-Spektakel vindt plaats op en rond de Karpendonkse Plas in Eindhoven van 10.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk.
Wilt u meer weten: kijk op de website
www.politie.nl/brabant-zuid-oost/projecten/112_spektakel.asp.

Terug naar boven

Identificatieplicht vanaf 14 jaar
De Wet op de uitgebreide identificatieplicht treedt op 1 januari 2005 in werking. Vanaf deze datum moet iedereen in Nederland van 14 jaar en ouder een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen als politie of andere toezichthouders daar om vragen. In de praktijk betekent dit dat iedereen van 14 jaar en ouder altijd een geldig identiteitsbewijs bij zich moet dragen.

Het verzoek om identificatie door politie of andere toezichthouders mag niet willekeurig gebeuren. Zij moeten daar een reden voor hebben. Het moet nodig zijn voor de uitvoering van hun taken, bijvoorbeeld voor verkeerstoezicht, hulpverlening, opsporing van strafbare feiten of handhaven van de openbare orde. Er komen geen afzonderlijke controles op het bezit van identiteitsbewijzen.

Wanneer iemand geen geldig identiteitsbewijs kan of wil tonen wanneer politie of toezichthouder daar om vragen, kan hij meegenomen worden naar het politiebureau. Daar wordt vervolgens onderzoek gedaan naar zijn identiteit. Ook kan hij bestraft worden met een boete van maximaal EUR 2.250,00.

Welke identiteitsbewijzen zijn er?
Mensen met de Nederlandse nationaliteit kunnen zich identificeren met het paspoort, het rijbewijs en de Nederlandse identiteitskaart (voorheen Europese identiteitskaart).
Vreemdelingen kunnen zich identificeren met een vreemdelingendocument.

Het rijbewijs is niet in alle situaties voldoende Het rijbewijs wordt niet altijd als algemeen identiteitsbewijs erkend. In een aantal specifieke situaties, waarin voor een goede controle gegevens over de verblijfsstatus en de nationaliteit van de persoon belangrijk zijn, moet een andere legitimatie overgelegd worden. (Bijvoorbeeld bij de fiscus, bij het in dienst treden bij een werkgever en bij het aanvragen van een uitkering.) Men kan zich niet identificeren met een verlopen of anderszins ongeldig identiteitsbewijs. Ook kan men zich niet identificeren met allerlei andere pasjes, zoals een 65+-kaart, een openbaar vervoerkaart of bankpas.

Meer informatie

- Afdeling publiekszaken, telefoon: 0492-469700
- Ministerie van Justitie, internet:
www.justitie.nl/themas/meer/identificatieplicht/index.asp.