AMSTERDAM RAI
http://www.rai.nl

Amsterdam RAI investeert in nieuw elan

Vernieuwd Auditorium en multifunctionele Europa Foyer in gebruik

Het nieuwe beurs- en congresseizoen nadert en Amsterdam RAI is er klaar voor. Met de restyling van het Auditorium, plus de omliggende lounges en de creatie van de Europa Foyer heeft het Amsterdamse bedrijf in de zomer van 2004 het hart van het complex een compleet nieuw elan gegeven. Het vernieuwde Auditorium heet in de avonduren en weekenden nu dan ook officieel Amsterdam RAI Theater. In totaal is de afgelopen twee jaar meer dan 15 miljoen euro geïnvesteerd in revitalisering van locaties aan het Europaplein.

Met de vernieuwingen geeft Amsterdam RAI concreet invulling aan de ambitie om van Amsterdam RAI de 'leukste, innovatieve, internationale compact venue van Europa' te maken. Zo zijn recentelijk diverse nieuwe evenementen geïnitieerd als het kart-evenement XLerate, de Exclusive Nights rondom de AutoRAI 2005 en de op de homowereld gerichte Rainbow Experience in april 2005. Een andere doelstelling is het RAI-complex stapsgewijs te vernieuwen tot een stijlvolle en inspirerende omgeving, waarin business en ontspanning samengaan. Sleutelbegrip bij al deze innovaties is flexibiliteit. Alle RAI-locaties, die onder architectuur zijn gebouwd, krijgen waar mogelijk een meervoudige functie.

Welkom in het Amsterdam RAI Theater
Verspreid over twee zomers is het Auditorium (met 1.750 stoelen een van de grootste zalen van ons land) onder supervisie van het vooraanstaande architectenbureau Benthem Crouwel compleet verbouwd. Artiestenfoyer, podium, zaal en omliggende lounges; op alle fronten is er geïnvesteerd. Primair blijft het Auditorium een congreslocatie. Maar door de sterk verbeterde technische faciliteiten en nieuwe sterk sfeerbepalende elementen in de zaal en omliggende lounges, heeft het Auditorium volwaardige theaterallure gekregen. Uniek is de mogelijkheid om de sfeer door een geraffineerde belichting aan te passen aan de aard van het gebruik.
In de avonduren en weekenden heet deze grootste zaal van Amsterdam RAI in het vervolg dan ook Amsterdam RAI Theater. In het winterseizoen 2004-2005 mag Amsterdam RAI Theater zich reeds verheugen in een volwaardige programmering met onder meer theater, musical, pop- en klassieke concerten.

Europa Foyer
De nieuwe Europa Foyer geeft invulling aan de vraag van Amsterdam RAI én haar klanten naar een middelgrote, multifunctionele ruimte. Maximaal 2.500 m2 groot en op te delen in drie compartimenten is de Europa Foyer geschikt voor exposities, vergaderingen, diners en feesten. De glazen pui zorgt voor een sfeervolle, lichte ambiance. Desgewenst is de ruimte te verduisteren en mobiele cateringpunten zorgen voor de gewenste flexibiliteit.

Primeur voor IBC
The International Broadcasting Convention (IBC) is de eerste gebruiker van alle nieuwe faciliteiten. Van 10 t/m 14 september maakt de grootste vakbeurs van Europa voor de televisiewereld gebruik van Amsterdam RAI Nieuwe Stijl. Op www.rai.nl/restyling is een impressie te vinden van de geschetste vernieuwingen.

Amsterdam, 03-09-2004

Noot voor de redactie/