Gemeente Voorschoten

Persberichten - Jongeren ontwerpprijs Beeldig Voorschoten Uitgebracht op: maandag 6 september 2004

De gemeente Voorschoten heeft vier ontwerpen van jongeren tussen 14 en 16 jaar ontvangen die meedingen naar de Beeldig Voorschoten: jongeren ontwerpprijs. De prijs bestaat uit het vervaardigen van het ontwerp door een professionele kunstenaar. Het beeld zal een plaatsje krijgen binnen de gemeente Voorschoten. Dit nieuwe kunstwerk is een belangrijke aanvulling op de reeds bestaande buitenkunstcollectie van de gemeente. De ontwerpprijs wordt op vrijdagavond 10 september om ca. 21.00 uur door idol Eric uitgereikt na zijn optreden in de Evenementenhal op het Treubplein in het centrum van Voorschoten.

Een beschrijving van de ontwerpen
1. Een turnster, in handstand op de balk, wiens haar de zwaartekracht trotseert als ode aan alle vrijwilligers van turnvereniging Avanti. Ontwerp Lieke Josephus Jitta.
2. Een regenboog die als brug naar een schatkist toeloopt. Hierbij is de schatkist het symbool voor ons levensdoel, de regenboog de weg ernaartoe en het water de moeilijkheden die je moet overbruggen om je levensdoel te bereiken. Ontwerp Erica en Irene Kruijff en Manon van der Zalm.
3. Een kantkloskussen. Een standaard met daarop verbeeld een kussen, klosje in hout en kant in koord. Hiermee wil de inzendster het kantklossen als kunstvorm promoten. Ontwerp Eugénia Rieutort-Louis.
4. Een parel met het wapen van Voorschoten op die veilig in een schelp, een soort huisje, zit. De inzender vindt het fijn om in Voorschoten te wonen en voor hem symboliseert dit beeld dat. Ontwerp Reinier Braakman.

De jury

Een zorgvuldig samengestelde jury komt deze week bijeen om de prijswinnaar vast te stellen.

De jury bestaat uit:

Wim Carabain, wethouder van o.a. cultuur en jeugdzaken van de gemeente Voorschoten

Dennis Baay, voorzitter jeugdraad

Pollie Hogenboom, kunstenares en kunstbeleidsadviseur gemeente voorschoten

De heer W.C.J. Quik, voorzitter van de Vereniging tot behoud van oud, groen en leefbaar Voorschoten

Tot 10 september blijft de prijswinnaar geheim. De deelnemers aan de prijsvraag krijgen een mooi plaatsje bij het optreden van Eric. Eén van hen zal rond negen uur het podium mogen betreden om uit handen van Eric de jongeren-ontwerpprijs te ontvangen.

Beeldig Voorschoten

Ook de ontwerpwedstrijd voor jongeren maakt onderdeel uit van het project Beeldig Voorschoten.

Meer informatie is te vinden op www.hetweekend.nl en www.voorschoten.nl


- einde bericht -