Finale Dutch Street Power Series en 'King Street' in Drachten

Heemskerk, 6 september 2004 - De titelstrijd in de Dutch Street Power Series nadert zijn ontknoping. Alle toppers zullen dan ook aanwezig zijn als op vrijdag 10 september de extreem getunede streetlegal bolides voor de laatste keer dit jaar aantreden op de strip van Vliegveld Drachten. In het gevecht om de punten zal tijdens de Drachten Street Legal Night een fractie van een seconde al beslissen over winst of verlies. Er staat op vrijdag 10 september echter nog veel meer op het spel. In Drachten wordt dan namelijk ook gestreden om de prestigieuze titel van 'King Street 2004'! Wie heeft de allersnelste streetlegal bolide van Nederland?

De Dutch Street Power Series brengt een grote verscheidenheid aan tot het randje getunede bolides aan de start. Op de officiële dragstrip van Vliegveld Drachten zullen op de ¼ mijl dan ook razendsnelle tijden op de klokken worden gezet. Eén ding hebben al deze opgevoerde, fraai klinkende en veelal fors uitgebouwde bolides echter gemeen: ze moeten streetlegal zijn! Voor slechts EURO 7,50 ben je binnen en voor slechts EURO 5,-- doe je zelf mee! Alleen een APK gekeurde auto en een helm zijn verplicht. De wedstrijden vangen aan om 17.00 uur.

De Dutch Street Power Series heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een volwassen titelstrijd. Dit 'officieuze Nederlands kampioenschap streetlegal dragracen' mag zich verheugen in een grote en nog altijd snel groeiende populariteit bij zowel publiek als deelnemers. Meer dan 2.500 bezoekers per wedstrijd is geen uitzondering! Ook het aantal deelnemers groeit nog altijd snel waarbij steeds fraaiere en snellere 'streetlegals' aan het startlicht verschijnen.

De racers van de Dutch Street Power Series treden voor de tweede keer in korte tijd aan op de dragstrip van Vliegveld Drachten. Na zes van de zeven te verrijden wedstrijden is de strijd in alle vier de klassen nog volledig open. Het gevecht om de grote bekers nadert dan ook zijn climax. Veel PK-geweld mag weer worden verwacht van Arnold de Heus met zijn Chevrolet Camaro. De aanvoerder in de A/SL-klasse heeft in Nick Lanting met zijn Toyota Supra en Ful Lievaart een tweetal geduchte concurrenten. In de andere klassen zijn weer de nodige supersnelle Honda's, Subaru's, Mitsubishi's en Volkswagens te bewonderen. In het man tegen man gevecht zijn de verschillen te verwaarlozen en alleen degene die als eerste de finish passeert, gaat door naar de volgende ronde.

In Drachten wordt op 10 september ook gestreden om de prestigieuze titel 'King Street 2004'. Deze beker komt toe aan de rijder die de snelste tijd op de klokken weet te zetten. De dragracer met de allersnelste streetlegal bolide van Nederland dus! Titelverdediger is Ful Lievaart met zijn fraaie Chevrolet BelAir.

De Dutch Street Power Series is een initiatief van de Dutch Hot Rod Association (DHRA) en Operation Street Legal (OSL). Met deze wedstrijdserie geeft de DHRA/OSL de beginnende dragracer een uitgelezen kans om op een goedkope, veilige en goed georganiseerde manier zijn hobby te beoefenen. Binnen twee jaar is de serie dan ook uitgegroeid tot het officieuze Nederlands kampioenschap streetlegal dragracen.

De laatste Drachten Street Legal Night van dit jaar wordt gehouden op vrijdag 10 september. De wedstrijden vangen aan om 17.00 uur en duren tot 22.00 uur. Het terrein is geopend vanaf 15.00 uur. De toegangsprijs bedraagt EURO 7,50 per persoon. Het inschrijfgeld voor rijders bedraagt EURO 5,-- (let op: een helm is verplicht). Parkeren is gratis. Voor verdere informatie kunt u ook terecht op internet: www.oslracing.com en www.dhra.nl.

---- --