Ingezonden persbericht


Persbericht:

Hogeschool Drenthe vertegenwoordigt Nederland op Wordcup SIFE in Barcelona

EMMEN - Een studententeam van de Hogeschool Drenthe uit Emmen doet op 23 en 24 september in Barcelona mee aan de SIFE (Students In Free Enterprise) World Cup 2004. Het Emmer team won begin juni het Nederlands kampioenschap in de Heineken Experience in Amsterdam. Zij verwierven zich daarmee het recht Nederland te vertegenwoordigen in Barcelona. Aan de SIFE World Cup doen hogescholen en universiteiten uit 38 landen mee uit onder meer Australië, Albanië, Kenia, Zweden, Mexico, Zuid-Afrika, Chili en China.

Op 10 september houdt het SIFE team eerst nog een generale repetitie. Dat gebeurt in het hoofdkantoor van Unilever Nederland B.V. in Rotterdam in aanwezigheid van onder andere Robert Jacobson, Senior Vice President, Chairman's Office; Unilever.

SIFE staat voor Students In Free Enterprise, een Amerikaanse non-profit organisatie die op meer dan 1600 universiteiten en hogescholen in ruim veertig landen actief is. Gedurende het academisch jaar ontwikkelen en voeren studenten educatieve dienstverlening projecten uit waarmee zij ondernemerschapvaardigheden en de principes van vrije markteconomie uitdragen. Onder het motto 'helping people to achieve their dreams through free enterprise education' moet het ondernemerschap van de SIFE studenten actief bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van het leven en de levensstandaard in de hele wereld.

Enkele goede voorbeelden van projecten van het SIFE team van de Hogeschool Drenthe zijn eetcafé 't Klepperhuus in Hardenberg en de stichting Eurochamp. Studenten hebben samen met de stichting Nieuw Baalderborg een succesvol eetcafé opgezet, waar mensen met een geestelijke handicap in de bediening werken. Dit eetcafé kan nu zelfstandig verder en gelijkwaardige opvolgers van dit project zijn in volle ontwikkeling. Ook heeft SIFE de stichting Eurochamp geholpen met het opstellen van een communicatie- en sponsorplan en een raamwerk hiervoor opgezet. Eurochamp kan dit raamwerk in het vervolg gebruiken voor het opstellen van soortgelijke plannen.

Alle projecten worden eens per jaar gepresenteerd voor de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Tijdens deze presentatie wordt uitleg gegeven over de projecten en de doelen die zijn gehaald volgens de internationale SIFE criteria. De jury verwacht een professionele presentatie, die in het Engels wordt gehouden. De Hogeschool Drenthe werd dit jaar voor de tweede keer op rij Nederlands kampioen en verwierf zich daarmee het recht Nederland te vertegenwoordigen op de World Cup in Barcelona.

Meer informatie bij: Tania Sextro, Hogeschool Drenthe Emmen. Tel: 0591 ­ 853255.

Henk Kroezen

Kroezen tekst & communicatie
Wilhelminastraat 49-b
7811 JE EMMEN
Tel: 0591 - 653944
Fax: 0591 - 645312
E-mail: info@kroezentekst.nl
Internet: www.kroezentekst.nl