Gemeente Rotterdam

College B en W bezoekt Oude Noorden

7 september 2004

PERSUITNODIGING

Het college van B en W brengt op vrijdag 10 september van 9.00 tot 11.00 uur een bezoek aan het Oude Noorden en van 11.00 tot 13.00 uur aan de Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110. Het bezoek aan het Oude Noorden staat in het teken van de collegeprioriteit Veiligheid uit het collegeprogramma 'Het nieuwe elan van Rotterdam'. Het bezoek aan de Centrale Bibliotheek wordt gebracht omdat de bibliotheek na een ingrijpende verbouwing van twee jaar wordt geopend en dit jaar haar 400-jarig bestaan viert.

Tijdens een eerder werkbezoek aan het Oude Noorden, in september 2003, heeft het College toegezegd zich na een jaar weer persoonlijk op de hoogte te komen stellen van de voortgang van de aanpak van het Oude Noorden en de rol en positie van de bewoners daarin. Tijdens het bezoek van 10 september wordt wederom samen met het dagelijks bestuur van de Deelgemeente Noord een bezoek gebracht aan de daklozenopvang Van Speijk en gaat men in gesprek met bewoners over de aanpak Oude Noorden.

De Centrale Bibliotheek heeft de afgelopen twee jaar een grote verbouwing ondergaan. Alle zeven etages zijn voorzien van een nieuw interieur. De bibliotheek Rotterdam is uitgegroeid tot de grootste van Nederland en is met ruim 3 miljoen bezoekers per jaar ook nog eens de grootste publieke instelling van Rotterdam. Burgemeester Ivo Opstelten zal tijdens het werkbezoek de verbouwde bibliotheek officieel (her)openen. Daarnaast wordt het College geïnformeerd over de mogelijkheden, faciliteiten en het aanbod van de bibliotheek en krijgt men een rondleiding. Het programma wordt afgesloten met een informele lunch met onder andere een aantal trouwe bezoekers van de bibliotheek.

Het college van B en W brengt maandelijks collectief een bezoek aan de stad. De werkbezoeken zijn een van de manieren voor het College om gezamenlijk en op een persoonlijke manier kennis te nemen van resultaten, knelpunten en signalen. Door het afleggen van collectieve werkbezoeken houden B en W contact met de stad, kunnen zij signalen oppakken en tonen betrokkenheid voor datgene wat leeft onder de Rotterdammers.

Programma werkbezoek

9.00 uur Vertrek naar deelgemeente Noord
9.15 uur Ontvangst door afvaardiging Dagelijks Bestuur deelgemeente Noord, in Het Kookpunt, Noordplein 29. 9.30 uur Korte inleiding door vertegenwoordiger van de woningbouwcoöperatie Com-Wonen op binnenterrein achter Het Kookpunt. 9.45 uur In gesprek met bewoners en vertegenwoordigers van de woningbouwcoöperatie in De Leestafel, Noordplein 1. 10.15 uur Vertrek naar daklozenopvang Van Speijk. Informele ontmoeting met medewerkers en gebruikers van de daklozenopvang.

10.45 uur Vertrek naar Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110 11.00 uur Aankomst en welkomstwoord door Frans Meijer, directeur Bibliotheek Rotterdam in centrale hal van de bibliotheek. 11.15 uur Speech & openingshandeling burgemeester I.W. Opstelten. 11.45 uur Rondleiding door de Centrale Bibliotheek door Frans Meijer en Frédérique Stille, communicatieadviseur Centrale Bibliotheek. 12.30 uur Informele lunch met (genodigde) bezoekers van de bibliotheek, vertegenwoordigers uit de culturele sector en bij de verbouwing van de bibliotheek betrokken bouwbedrijven. 13.00 uur Einde programma, retour stadhuis

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam