Gemeente Zwolle

Maak kans op een DVD-speler! 10 september jongerenenquête

Vrijdag 10 september 2004 valt bij 4700 jongeren van 12 tot en met 17 Jaar in Zwolle de jongerenenquête in de brievenbus. De jongeren, die zich hebben opgegeven voor het Jongeren Internet Panel krijgen het onderzoek via de mail toegestuurd. Het Jongeren Internet Panel wordt zo voor de vijfde keer ingezet. Tot 3 oktober 2004 kan de enquete worden ingevuld en terug gestuurd. De jongeren, die deelnemen aan deze enquete, kunnen een van de 25 CD-bonnen ter waarde van 25 euro winnen of maken kans op een DVD-speler. De jongerenenquete wordt gehouden in het kader van het Actieplan Jeugd en Veiligheid. Vorig jaar deden de jongeren uit Zwolle-Zuid mee aan deze enquete, nu zijn de jongeren in de andere wijken aan de beurt.

De vragen gaan onder andere over school, vrienden, familie en de buurt waarin de jongeren wonen. Deze enquête is ook wel bekend als de ´Communities That Care´-enquête. Het doel van deze enquête is om meer inzicht te krijgen in de directe leefwereld van jongeren, zodat de gemeente hier nog beter rekening mee kan houden in haar beleid.

Jongeren Internet Panel
De gemeente is heel blij dat tot nu toe omstreeks 1.650 jongeren zich hebben opgegeven voor het Jongeren Internet Panel. Bedankt, de gemeente stelt dit zeer op prijs. Als panellid krijgt men een persoonlijke panel-pagina. Op deze pagina kan de jongere zijn eigen gegevens bekijken en wijzigen, bijvoorbeeld een adres. Ook kan de virtuele deelnemer zien of hij of zij een prijs heeft gewonnen door het meedoen aan de jongerenenquête. Daarnaast staan de samenvattingen van de resultaten van de onderzoeken op de pagina. Jongeren die zich nog niet hebben aangemeld voor het Jongeren Internet Panel, kunnen dit doen via www.e-onderzoekzwolle.nl. Ook na het invullen van de enquête krijgen jongeren de mogelijkheid om zich voor het panel aan te melden.

Prijsuitreiking
De prijzen, de DVD-speler en de CD-bonnen, worden eind dit jaar uitgereikt. Nadere informatie hieromtrent wordt aan de prijswinnaars en via internet bekend gemaakt.


---