Gemeente Zwolle

Werkzaamheden Mastenbroekerbrug op streek

De inspectiewerkzaamheden aan de Mastenbroekerbrug verlopen voorspoedig. Mede omdat de avondspits meer verkeershinder ondervindt dan verwacht, is de brug op woensdag 8, donderdag 9 en vrijdag 10 september reeds vanaf 16.30 uur weer begaanbaar. Vrijdag 10 september worden de werkzaamheden aan de brug afgerond.

Tijdens de werkzaamheden wordt een hoogwerker gebruikt. In verband met de veiligheid voor de weggebruikers is de Mastenbroekerbrug daarom, naast gemotoriseerd verkeer, ook voor fietsers en voetgangers gestremd. Zij kunnen gebruik maken van de Twistvlietbrug. Gemotoriseerd verkeer wordt door middel van borden omgeleid via de Voorsterweg.

Tuidraden
De Mastenbroekerbrug is de eerste brug in Zwolle met tuidraden. Inspectie van de tuidraden (die eens in de vijf jaar moet worden uitgevoerd) is dus nieuw voor de gemeente Zwolle. De gemeente maakt daarom dankbaar gebruik van het aanbod van de dienst gemeentewerken Rotterdam om deze eerste inspectie te begeleiden. De medewerkers van de gemeente Zwolle leren zo op welke wijze de inspectie van de tuidraden uitgevoerd dient te worden.


---