Ingezonden persbericht


Uitnodiging voor de pers

Zwolle, 8 september 2004

Vrijdag 10 september in Zwolle; verwachte opbrengst: 25.000 euro

Gratis belactie Christal voor bedreigd VBOK-opvanghuis

ZWOLLE - Om te voorkomen dat het VBOK-opvanghuis voor ongehuwde moeders in Gouda wordt gesloten, laat Christal Teleservice te Zwolle al haar telecedenten op vrijdag 10 september een dag lang gratis bellen.

De Vereniging Tot Bescherming van het Ongeboren Kind is de winnaar van het project 'WARM 2004'. WARM staat voor 'Wie Anders Realiseert Meer', een actie van Christal waarvoor klanten voortaan jaarlijks een projectvoorstel kunnen indienen. Uit tien aangemelde projecten koos een zeskoppige jury voor het VBOK-opvanghuis in Gouda. Door het uitblijven van gemeentelijke subsidie wordt dit huis met sluiting bedreigd. Met de gratis belactie verwacht het callcenter voor charitatieve doelen, met 42 geautomatiseerde belplekken, zo'n 25.000 euro binnen te halen.

"Aan de inzending van de VBOK was volgens de jury duidelijk veel zorg besteed. Zowel het aantal ingediende projecten als de inhoud ervan was verrassend en aansprekend. De VBOK kwam op de meeste onderdelen als beste uit de bus", aldus Christal-directeur drs. Flip van der Kolk. Het project WARM is dit jaar door Christal Teleservice ingesteld bij de opening het nieuwe kantoor in Zwolle. Aan het project is een wedstrijd verbonden, die voortaan jaarlijks wordt gehouden. Voor de winnaar zal op de tweede vrijdag van september een dag gratis gebeld worden. Met deze prijs zet Christal haar expertise in voor charitatieve organisaties.

Vertegenwoordigers van de pers zijn hartelijk welkom om op vrijdagmiddag 10 september tussen 14.00 en 16.00 uur in woord en/of beeld verslag te doen van de belactie van de VBOK. Het adres is: Christal Teleservice Koggelaan 59, Zwolle. Meldt u zich vooraf s.v.p. even aan bij Christal Teleservice via tel. 038-4268400 of e-mail: teleservice@christal.nl

Noot voor de redactie (