Gemeente Roermond

Samenwerkingsverband IJzeren Rijn ontvangt europarlementariërs

IJzeren Rijn Vrijdag 10 september a.s. brengen drie PvdA-europarlementariërs een bezoek aan de IJzeren Rijn. Jan Marinus Wiersma, Dorette Corbey en Thijs Berman zullen in contact treden met voor- en tegenstanders van deze omstreden spoorlijn, die dwars door het stedelijk gebied van Roermond en natuurpark De Meinweg loopt.

Om 13.30 uur zulllen medewerkers van Pro-Rail en Rijkswaterstaat in Hotel Roermond aan het Stationsplein toelichten hoe en waarom de IJzeren Rijn via het Historisch Tracé dient te worden aangelegd.

Vanaf 14.15 uur worden twee locaties bezocht. De eerste locatie is de spoorweg- overgang Olieberg-Antillenstraat. Op deze locatie zal de IJzeren Rijn belicht worden in relatie tot veiligheid, vervoer door stedelijk gebied en overlast voor de aanwonenden. De tweede locatie is bij Vlodrop-Station aan de Duitse grens in het Meinweggebied. Op deze locatie wordt aandacht geschonken aan de IJzeren Rijn in relatie tot de Europese Vogel- en Habitatrichtlijn, natuurbeschermende voorzieningen en de noodzaak van een grensoverschrijdende MER (milieu-effectrapportage) en TEN (Trans Europees netwerk) in de 21ste eeuw.

De Midden-Limburgse delegatie bestaat uit: Gerard IJff, voorzitter Samenwerkingsverband IJzeren Rijn en wethouder van Verkeer in Roermond; Ricardo Offermanns, burgemeester van Roerdalen; Phlipp Bossenbroek, Staatsbosbeheer, Gustav Kotschi, direct aanwonende en lid van de actiegroep 'IJzeren Rijn Nee' en Toine Wuts, Milieufederatie Limburg.

Publicatiedatum: 08.09.2004 Bijgewerkt: 08.09.2004