Stadsdeel Amsterdam-Noord

Waterfeest IJpleinschool

Op vrijdag 10 september is het groot feest aan het IJ. Op Openbare Basisschool IJplein wordt gevierd dat de kinderen van de school een prachtig nieuw gebouw hebben gekregen. De voorschool (VVE) wordt geopend en de internetsite gaat letterlijk de lucht in.

Voor het eerst zijn ook er ook peuters op school. Op de IJpleinschool zijn twee voorschoolgroepen gestart. De kinderen in deze groepen krijgen o.a. een taalprogramma aangeboden dat doorloopt in de kleuterklassen van de school. Er wordt gewerkt met het programma Kaleidoscoop. De voorschool is een samenwerking tussen Stichting Buurtwerk Noord en het Openbaar Schoolbestuur Amsterdam Noord.

Inmiddels heeft de IJpleinschool al heel wat nieuwe kinderen kunnen inschrijven. Het loopt al aardig vol. Kinderen zijn welkom vanaf 2,5 jaar. Inschrijven kan vanaf 1 jaar.

Het officiële convenant wordt getekend door wethouder de heer Plantinga, manager Openbaar Schoolbestuur de heer Smid en de directeur van Stichting Buurtwerk Noord Mevrouw Witmaar. De heer Plantinga en de heer Smid zullen op het schoolplein de naam van het gebouw en de voorschool onthullen. Zij worden geassisteerd door twee leerlingen van de school Tarik (3 jaar) en Bernice (4 jaar).

Internetsite

Met het oplaten van 300 ballonnen wordt de nieuwe internetsite van de school in gebruik genomen. De letters www.ijpleinschool.nl worden door de leerlingen van groep 8 getoond door middel van een grote letter op de rug. De gevonden ballon moet via de internet site gemeld worden.

Feest voor ouders

Op donderdagavond begint het feest met een bruisende tropical party voor ouders en personeel. De ouders worden deze avond extra in een tropisch zonnetje gezet als dank voor hun betrokkenheid en inzet voor de school.

Openbare basisschool IJplein

Gedempte Insteekhaven 85

1021 RA Amsterdam

020-6341046