Gemeente Dalfsen

09-09-2004

Uniforme recreatieve bewegwijzering gereed

Dalfsen - Op vrijdag 10 september onthult wethouder Arco Hofland samen met Rob Eijkemans van Revis verkeerstechniek het laatst geplaatste objectbewegwijzeringsbord. Met de onthulling van dit bord is het nieuwe uniforme bewegwijzeringsysteem in het Overijssels Vechtdal een feit. Tot voor kort was de recreatieve objectbewegwijzering binnen de gemeente Dalfsen veelal niet volledig en niet uniform. Vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid, maar ook voor wat betreft de toeristische uitstraling en de uniformiteit is voor het invoeren van een nieuw bewegwijzeringsysteem gekozen dat aansluit bij het systeem in de omliggende gemeenten.

Voorbereidingen
Vorig jaar is al begonnen met de voorbereidingen. Er is beleid vastgesteld met criteria voor bewegwijzeringborden en er is een aannemer gezocht die het project uitvoert. De aannemer, Revis verkeerstechniek, heeft vervolgens een groot aantal partijen aangeschreven die volgens de criteria in aanmerking kunnen komen voor bewegwijzeringborden. Ook is een advertentie geplaatst om partijen die niet zijn aangeschreven de gelegenheid te geven om mee te doen aan het nieuwe systeem. Naast gemeentelijke instellingen en door de gemeente gesubsidieerde instellingen hebben ongeveer 30 ondernemers zich ingeschreven voor het nieuwe systeem.

Nieuwe situatie
Omdat het hier om recreatieve objectbewegwijzering gaat, zijn de nieuwe borden voor het grootste gedeelte voor het hoogseizoen 2004 geplaatst. De afgelopen weken zijn de laatste aanpassingen aangebracht en zijn op wegen waar men de gemeente binnenkomt de eerste bewegwijzeringborden voorzien van het logo van het Overijssels Vechtdal. Inmiddels zijn de oude bewegwijzeringborden, waar nieuwe borden voor in de plaats zijn gekomen, verwijderd. Tegen de nu nog clandestien geplaatste borden worden dit najaar stappen ondernomen.

De onthulling vindt vrijdag om 11:30 uur plaats nabij de kruising Koesteeg / Engelandweg.