Ingezonden persbericht


.

WATNOU..?! VRIJDAG 10 SEPTEMBER TUSSEN 16.00 EN 17.00 OP 747 AM

Vrijdag 10 september is er weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma van de NMO. Presentator is Rinse de Valk.

De bekende Turkse mode ontwerper Erol Albayrak gaf 15 modestudenten van verschillende afkomst masterclasses over het Ottomaanse textiel als inspiratiebron onder de titel Tulp-a-moda. Enkele deelnemers leggen uit hoe de mode, de kunst en de tulp als heilige Turkse plant een rol kunnen spelen in meer begrip voor de oriëntaalse culturen in Nederland.

Jonge Marokkanen krijgen een opleiding op Rotterdam Airport in het project Marok-kans. Na deze opleiding kunnen ze aan de slag op elk vliegveld en de beste leerlingen mogen verder leren aan de luchtvaartacademie in Marokko.

Is er sprake van een PR-stunt om de bevolking gunstig te stemmen of wordt er op deze manier echt geïnvesteerd in de toekomst? WATNOU..?! zoekt het uit.

Zondag is het Leilat-el-Meraj, de Hemelvaart van de profeet Mohammed. Imam Mehmet Uygun geeft toelichting op de geschiedenis en huidige betekenis van deze gebeurtenis. Het belang van deze dag voor de islam is volgens hem vaak onderschat.

De jonge rapper Yassin SB introduceert zijn nieuwe single Ben en blijf.

Tenslotte de column van de week met Arzu en de UIT-agenda met Tarik Yousif.

WATNOU..?!

Iedere vrijdag tussen 16.00 en 17.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Een open podium met ruimte voor discussie, cabaret, muziek en poëzie.

Live vanuit Studio Desmet in Amsterdam.

Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!