Gemeente 's-Hertogenbosch

10-09-2004

Upgrading van Maaspoort Sports & Events

Door een veranderende vraag van een zich ontwikkelende markt, maar zeker ook vanwege veroudering dient de bestaande (top)sporthal Maaspoort aangepast te worden aan de eisen van deze tijd. Upgrading is noodzakelijk om de functie van Maaspoort Sports & Events te continueren en haar marktpositie te behouden. Maaspoort Sports & Events levert een aanzienlijke bijdrage aan het gemeentelijke (top)sport- en (sport)evenementenbeleid.

Ook de huisvestingsproblematiek van Flik-Flak, stichting voor theaterdans, gymnastische scholing en conditionele vormen en turn- en gymnastiekvereniging OJC is de afgelopen jaren diverse malen onderwerp van gesprek geweest. Het college stelt de gemeenteraad voor om Maaspoort Sports & Events (Maaspoorthal) te renoveren, nieuwbouw te realiseren voor Flik-Flak en af te zien van een aparte eigen turnhal voor turn- en gymnastiekvereniging OJC in Rosmalen. In de begroting 2003 was er ⬠8.000.000,- beschikbaar voor de renovatie van Maaspoort Sports & Events en het oplossen van het huisvestingsvraagstuk voor Flik-Flak. Eerder was er al zo'n ⬠1.800.000,- beschikbaar voor het bouwen van een eigen turnhal in Rosmalen voor turn- en gymnastiekvereniging OJC. In de ombuigingronde van vorig jaar zijn die budgetten echter met ⬠1.500.000,- gereduceerd ervan uitgaande dat de bouw van een eigen turnhal van OJC niet zou plaatsvinden. De raad wilde echter nagaan of het desondanks mogelijk zou zijn om toch een aparte turnhal voor OJC te bouwen.

Het college heeft nu vastgesteld dat een renovatie van Maaspoort Spots & Events, de huisvesting voor Flik-Flak alsook een eigen turnhal voor OJC binnen het resterende budget niet mogelijk is en stelt daarom voor om het beschikbare budget in te zetten voor het renoveren van Maaspoort Sports & Events en het realiseren van een brede gymnastiek en turnvoorziening nabij sportcentrum Maaspoort.Welke mogelijkheden er voor de turn- en gymnastiekvereniging OJC overblijven als gevolg van dit besluit moet nog onderzocht worden.