Politie Groningen

Persberichten vrijdag 10 september 2004

Provincie Groningen 10-09-2004 -

Grijpskerk: motorrijder gewond na botsing met auto
Een 49-jarige motorrijder uit Roden is donderdagavond gewond geraakt toen hij op de Provincialeweg N355 bij Grijpskerk in botsing kwam met een afslaande personenauto. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Pieterzijlsterweg waar een 18-jarige automobilist uit Opende op de genoemde kruising vanuit de richting Buitenpost linksaf sloeg op het moment dat de motorrijder hem links wilde inhalen. De motorrijder ging door de botsing onderuit en schoof vervolgens tegen de op de Pieterzijlsterweg stilstaande personenauto van een 45-jarige inwoner van Grijpskerk die van plan was de Provincialeweg op te rijden. Beide autos en de motor raakten dermate beschadigd dat de kentekenbewijzen werden ingevorderd. De motorrijder raakte gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De betrokken voertuigen zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Winsum: alcomobilist
Een 56-jarige inwoner van Eenrum is woensdagmorgen omstreeks 10.00 uur aangehouden voor het rijden onder invloed. De man werd gecontroleerd omdat hij de gordel niet droeg. Tijdens de controle bleek zijn alcoholgebruik. Uit het onderzoek werd duidelijk dat hij 1.35 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Snelheidcontroles
Op de Marneweg bij Lauwersoog hield de politie woensdagmiddag een snelheidscontrole. Daarbij werden 87 voertuigen gecontroleerd. In 1 geval reed een automobilist te hard. Hij reed 116 km/u waar maximaal 80 was toegestaan. Op de N46 bij Bedum (100 km/u) werden woensdagmiddag 570 voertuigen gecontroleerd. Daarbij reden 2 bestuurders te hard. De hoogst genoteerde reed 120 km/u. Diezelfde morgen werden op deze weg ruim 1200 voertuigen gecontroleerd. Toen werd er geen enkele overtreding geconstateerd, een uitstekend resultaat. Anders was het woensdagmorgen op de Woldweg in Kropswolde waar bijna 40 procent van de weggebruikers zich niet hield aan de maximumsnelheid van 50 km/u. Van de 637 overtraden 250 bestuurders de snelheid. De hoogst genoteerde reed 91 km/u.