Openbaar Ministerie

Persberichten
10 september 2004

Verdachten aangehouden na dodelijke schietpartij

De politie heeft na uitvoerig onderzoek 3 verdachten aangehouden wegens betrokkenheid bij de schietpartij op 17 augustus 2004. Het onderzoek wordt nog verder voortgezet.

Op dinsdag 17 augustus kreeg de politie omstreeks 02.30 uur de melding dat er iemand onwel was geworden op de Rijksweg A12 richting Den Haag. Agenten gingen ter plaatse en troffen het levenloze lichaam van een 41-jarige man uit Utrecht aan. Zijn auto stond op de vluchtstrook. Onderzoek wees uit dat hij door vuurwapengeweld om het leven was gekomen. De politie zette direct de omgeving af en startte een sporenonderzoek.
Direct na dit incident heeft de politie een Team Grootschalige Opsporing geformeerd van 20 rechercheurs. Door intensief tactisch en technisch onderzoek, kon op 24 augustus een 30-jarige man uit Zuid-Holland worden aangehouden. Op 26 augustus werd de 2e verdachte aangehouden, een 26-jarige man eveneens uit Zuid-Holland. Na verder onderzoek werd een 25-jarige man uit Schiedam aangehouden.

Uit het onderzoek in de werkomgeving van de man in de Kanaalstraat is niet naar voren gekomen dat er sprake zou zijn van een incident in de protectiesfeer. Dit in tegenstelling tot wat in sommige media gesuggereerd werd. Over de achtergrond van de schietpartij kan vooralsnog in het belang van het onderzoek verder niets worden gezegd.

De mannen zijn alledrie voorgeleid aan de rechter-commissaris te Utrecht en zitten op dit moment vast in voorlopige hechtenis. Inmiddels is de voorlopige hechtenis door de raadkamer met 30 dagen verlengd.

(noot redactie: Omwille van het onderzoek zal de politie/justitie geen verdere mededelingen doen over deze zaak.)