Heuvelrug 10.30 uur

Utrecht 10-09-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Verdachte drugshandel meldt zich

VEENENDAAL Een 21-jarige, bij de politie gesignaleerd staande inwoner van Veenendaal, meldde zich afgelopen maandagavond bij de politie in Veenendaal.

De man werd al sinds 23 april gezocht voor mogelijke betrokkenheid bij drugshandel in met name de gemeente Rhenen. Hij is dan ook direct aangehouden en ingesloten.

Door de politie vond op 23 april j.l. een actie plaats, waarbij elf verdachten werden aangehouden en tientallen betrokkenen aan een verhoor werden onderworpen. Zowel de verdachten als betrokkenen waren hoofdzakelijk woonachtig in Rhenen en Veenendaal. Drie doorzoekingen op adressen in Rhenen en Veenendaal leverde enkele kilos softdrugs op en daarnaast cocaïne en XTC.

De 21-jarige Veenendaler verdween tijdens de actie.

Verkeerscontrole

VEENENDAAL De politie heeft donderdagavond 9 september, om 21.00 uur, een verkeerscontrole gehouden op de kruising van de Kastanjelaan met de Kanaalweg en de Sportlaan.

Bij de controle werden 13 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel, het niet dragen van een helm, negeren rood licht en niet tonen van het rijbewijs.

Rijden onder invloed

RHENEN De politie controleerde op vrijdag 10 september, om 02.30 uur, op de Veerweg een personenauto waarvan de bestuurder teveel alcohol had gedronken.

De man, een 27-jarige inwoner uit Ochten, had 330 ug/l in zijn lichaam. Bij controle van het voertuig van de verdachte bleek ook een radardetector te zijn aangebracht. Deze werd inbeslaggenomen. Voor beide feiten kreeg de bestuurder een proces-verbaal.