Time : 10:24:10 AM
Date : Friday, September 10, 2004

Sender Name: Institut Italien pour le Commerce Extérieur

Het label "ristorante italiano®",waarborg voor een authentieke Italiaanse keuken De Italiaanse restaurants met label hebben nu een eigen website : www.ristorante-italiano.be, en organiseren een gastronomische week in het teken van de keuken uit Noord-Italië.

De website is een onderdeel van de omvangrijke communicatiecampagne die wordt gelanceerd door het Italiaans Instituut voor Buitenlandse Handel (I.C.E) en bevat de volledige lijst van de restaurants die in België het label "ristorante-italiano®" kregen van de Italiaanse regering. De consument vindt er onder andere informatie over de ingrediënten van de Italiaanse gastronomie en een verklarende woordenlijst met keukentermen en wijnterminologie. Restaurants kunnen worden geselecteerd op verschillende criteria : adres, budget, toegang voor mindervalide personen, terras enz. en men kan de lijst opvragen van alle restaurants met label in een bepaalde stad.

Verschillende van deze restaurants organiseren bovendien, van 24 tot 30 september, een eerste gastronomische week met een speciaal menu aan voordelige prijs, dat in het teken staat van de keuken van Noord-Italië en inspiratie haalt uit de specialiteiten van chef Enzo De Prà van Restaurant Dolada in de Italiaanse Dolomieten. De lijst van de restaurants die deelnemen aan de actie zal vanaf 20 september gepubliceerd worden op de website www.ristorante-italiano.be.

Een tweede gastronomische week, van 26 november tot 2 december, zal het accent leggen op de specialiteiten uit centraal en Zuid-Italië.

Binnenkort komt er van alle restaurants met label ook een gids in zakformaat. De consument zal deze gratis kunnen verkrijgen in de restaurants zelf of na eenvoudige aanvraag bij het I.C.E. (per mail : bruxelles@bruxelles.ice.it of per post : I.C.E, Vrijheidsplein 12 te 1000 Brussel).

Een volledig persdossier is beschikbaar bij :

PRP / Public Relations Partners
Barbara Decamps of Dagmar Cox
T : 02/761.08.24 of 02/761.08.17
E-mail : bdecamps@prp.be ou dcox@prp.be

I.C.E (Italiaans Instituut voor Buitenlandse Handel) Martine Godefroid
T : 02/229.14.34
Isabelle Gressens
T : 02/229.14.44
E-mail : martine.godefroid@bruxelles.ice.it of
isabelle.gressens@bruxelles.ice.it