AutoRai

10-9-2004

Toyota technici op hun best

Jan van der Klei van Car Net B.V. uit Poortugaal heeft de nationale finale van de Toyota Skill Contest 2004 gewonnen. Tijdens deze competitie, gehouden op 7 september in Raamsdonksveer, gooiden tien Toyota technici al hun technische kennis en kunde in de strijd om als winnaar uit de bus te komen.

Winnaar Jan van der Klei zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale van de Toyota Skill Contest 2004 op 4 november in Brussel.

De vijf opdrachten van de Toyota Skill Contest 2004 waren zeer uiteenlopend van karakter. Deelnemers moesten onder meer een onderhoudsbeurt uitvoeren, een mechanisch probleem repareren en een elektrische storing oplossen. Tijdens de opdrachten werden alle deelnemers beoordeeld door een deskundige jury van specialisten van Toyota distributeur Louwman & Parqui en het bijbehorende opleidingsinstituut Louwman College.

De deelnemers aan de nationale finale kregen voor iedere proeve van bekwaamheid slechts 45 minuten de tijd. Geen makkelijke opgave, erkent Cees van de Ven. De technisch trainer van het Louwman College was de algemene coördinator van de finale. Hij vertelt: Een goede autotechnicus is een ware allrounder, want behalve ingewikkelde mechanische componenten bevat een auto ook veel geavanceerde elektronische besturingssystemen. Technici zijn nu veel meer dan vroeger bezig met elektronica.

Er stonden maar drie personen op het erepodium, maar eigenlijk is iedere deelnemer een winnaar, zegt Van de Ven. In deze finale kom je namelijk niet zomaar. We hebben alle Nederlandse Toyota technici een theoretische toets gestuurd. De beste tien inzendingen uit de grote respons hebben we uitgenodigd voor deelname aan dit evenement. Meedoen is dus al een overwinning.

Aan het eind van de inspannende dag kwam Jan van der Klei van Car Net B.V. als winnaar uit de bus. Jan van der Klei gaat de Nederlandse eer verdedigen tijdens de Europese finale van de Toyota Skill Contest in Brussel op 4 november. Nummers twee en drie waren respectievelijk Erik Hendriks van Oostendorp te Venray en Mark Clerkx van Gielen te Heythuysen.