Eemland zuid 10.30 uur

Utrecht 10-09-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Jongen bedreigd met mes

AMERSFOORT In de Meridiaantunnel is woensdagmiddag 8 september, tussen 15.45 en 16.00 uur, een 13-jarige jongen uit Amersfoort bedreigd met een mes.

De jongen fietste daar samen met een vriendje in de richting van de wijk De Koppel en werd klemgereden door een achteropkomende fietser. Deze toonde het slachtoffer een mes en vroeg om zijn geld.

Omdat er op datzelfde moment een andere fietser naderde stopte de verdachte het mes weg en koos hij het hazenpad.

De politie stelt een onderzoek in naar de onbekende verdachte en zou graag in contact komen met de eveneens onbekende getuige.

Het signalement van de verdachte luidt:


- Jongen, getinte huidskleur, tussen 16 en 18 jaar, ongeveer
1.70/1.75 meter lang, slank postuur, zwart krullend haar waarbij het kapsel aan de zijkant en achterzijde glad was en gekleed in een leren jas met een bontkraag.

De getuige betrof een een man, van ongeveer 50 jaar oud, grijs haar en grijze baard. De man was gekleed in driekwart legergroene jas.

Getuigen kunnen bellen met het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem met het telefoonnummer 0800-7000.

Bromfiets en personenauto botsen op elkaar

AMERSFOORT Op donderdag 9 september, om 14.30 uur, vond op de Utrechtseweg een aanrijding tussen een personenauto en een bromfietser plaats waarbij één persoon naar het ziekenhuis werd vervoerd.

De bestuurder van de personenauto, een 31-jarige inwoonster uit Amersfoort, kwam uit de richting van de Belgenstraat en reed de Utrechtsweg op. Hierbij zag zij de uit de richting van de Stichtse Rotonde naderende bromfietser over het hoofd en volgde er een aanrijding.

De passagier van de bromfietser, een 18-jarige Amersfoortse, werd voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Scootercontrole

AMERSFOORT Bij een scootercontrole op de Parelhoenstraat, de Keerkring en de Asch van Wijckstraat zijn op donderdag 9 september, tussen 13.30 en 21.00 uur, 61 bekeuringen uitgeschreven.

Bij de controle werden 97 bestuurders van bromfietsen en scooters staandegehouden.

De meeste bekeuringen betroffen een te hoog vermogen, niet bezitten of kunnen tonen van het bromfietscertificaat, ondeugdelijke remmen en overschrijding van het aantal toegestane decibellen van de uitlaat.

In één geval kon de eigenaar zijn bromfiets laten staan. Deze was in een dermate slechte staat van onderhoud dat verder rijden onverantwoord was. De eigenaar deed afstand van zijn vervoermiddel.