Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht 10-09-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Burgers tippen politie: autodief aangehouden

NIEUWEGEIN Op aanwijzingen van getuigen hield de politie donderdagavond rond 18.20 uur een 24-jarige inwoner van Vianen en een 34-jarige inwoonster van Nieuwegein aan in een pand aan de Arthur van Schendelhove.

Getuigen zagen de twee in een auto bijna tegen een boom en vervolgens bijna tegen een geparkeerde auto rijden, waarna zij wegliepen zonder de auto af te sluiten. Deze auto bleek gestolen. De getuigen konden een goed signalement van het duo geven. Het tweetal werd in een pand aangehouden. De vrouw bleek niets met de autodiefstal te maken te hebben, de man, een bekende van de politie, bekende de auto te hebben gestolen toen hij lopend onderweg van Utrecht naar Nieuwegein het lopen zat was en de auto stal. De man is ingesloten.

Verkeerscontroles

VIANEN De scooter van een 17-jarige inwoner van Vianen werd ingenomen voor technisch onderzoek tijdens een scootercontrole. De jongeman waarschuwde dat zijn tweewieler niet voluit mocht op de rollenbank omdat hij dan kapot zou gaan. Hierop werd de scooter ingenomen voor technisch onderzoek.

Tijdens een alcoholcontrole op de Prins Bernhardstraat werden tussen 21.00 en 22.30 uur 55 blaastesten gedaan. Eén bestuurder blies 240 ug/l, waar 220 ug/l de wettelijke limiet is.