Rijn & Venen 10.30 uur

Utrecht 10-09-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Dodelijk ongeluk

OUDEWATER Bij een botsing tussen een vrachtwagen en een brommobiel kwamen de twee inzittenden van de brommobiel en een hond die zij bij zich hadden om het leven.

Op nog onbekende wijze kwamen de brommobiel en de vrachtauto donderdagmiddag tegen 14.00 uur met elkaar in aanrijding op de Utrechtsestraatweg tussen de Damweg en De Meent. De brandweer bevrijdde het echtpaar uit Nieuwegein en hun twee honden uit de auto en de traumahelikopter is ingezet. De 56-jarige man overleed ter plaatse, zijn 49-jarige echtgenote en bestuurster van de brommobiel overleed later in het ziekenhuis. De dierenambulance nam de twee honden (ras onbekend) mee. Eén hond moest men vanwege verwondingen laten inslapen, de andere hond is ondergebracht in een asiel.

Negeren stopteken onder invloed

MIJDRECHT De politie hield vrijdagmorgen rond 01.15 uur een 59-jarige automobilist uit Mijdrecht aan wegens het rijden onder invloed van alcohol.

De agenten zagen de man op de Hoofdweg rijden en wilden hem controleren, maar hij reageerde niet op het stopbord. Ook zwaailicht en later sirene lieten hem koud. Toen hij zijn auto geparkeerd had en uitstapte op de Van der Steenstraat kreeg hij direct een bekeuring voor het negeren van de stoptekens. De man verklaarde dat hij wel wat blauw licht had gezien, maar niet had begrepen dat hij daarvoor moest stoppen. De bestuurder bleek duidelijk onder invloed van alcohol. Op het politiebureau lukte de alcoholtest niet, waarop bloed is afgenomen om het alcoholpromillage vast te stellen.

Getuigen gezocht

MIJDRECHT Woensdagmiddag tussen 12.30 en 12.45 uur probeerde een groepje scholieren de MP3-speler van een 11-jarige jongen uit Mijdrecht te pakken te krijgen. De jongen liep op weg van school naar huis door het parkje bij de Turkoois toen hij in de nek werd geknepen en zijn doorgang werd geblokkeerd. Een jongen vroeg om zijn MP3-speler. Doordat een hond begon te blaffen en er meerder mensen op straat stonden, bleef het hierbij en liepen de daders weg. De politie is op zoek naar deze jongeren. Mensen die informatie hebben worden verzocht te bellen met de politie van Mijdrecht op tel. 0900 8844 (lokaal tarief).

Snelheidscontroles

RIJN & VENEN Donderdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur controleerde de politie op de Utrechtseweg (N 228) bij Oudewater. In totaal reden hier van de 668 gemeten voertuigen slechts twee bestuurders sneller dan de limiet van 80 km/uur. Eén van de twee overtreders maakte het echter wel erg bont; hij reed met 128 km/uur langs de radarwagen.

Van 11:00 uur tot 12:10 uur controleerde de politie op de provinciale weg N 204 bij Montfoort de snelheid van 665 voertuigen. In totaal overschreden 21 bestuurders de limiet van 80 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 111 km/uur.