Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede - politie pakt twee verdachten op na vechtpartij
Publicatiedatum: 10-09-2004

De Edese politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee verdachten opgepakt wegens hun betrokkenheid bij een vechtpartij op de Nieuwe Stationsstraat. Daar zou volgens getuigen rond half drie een vechtpartij zijn uitgebroken tussen enkele bezoekers van een café. Agenten zagen kort na de melding dat een man enkele klappen kreeg van een paar anderen. Bij het zien van de agenten sloegen de vechtersbazen op de vlucht. Na een korte achtervolging wisten de agenten een 18-jarige man uit Lunteren en een 25-jarige Huissenaar aan te houden. Een derde verdachte had weten te ontkomen. Het slachtoffer van de vechtpartij, een 22-jarige Edenaar, had vermoedelijk een gebroken neus opgelopen en moest zich in het ziekenhuis onder behandeling laten stellen. Wat de aanleiding is geweest voor de vechtpartij is nog onduidelijk en wordt nader onderzocht. Een van de verdachten, de 25-jarige Huissenaar, bleek militair te zijn en is overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - Wageninger verdacht van bedreiging
Publicatiedatum: 10-09-2004

De politie heeft donderdagochtend op de Buissteeg in Wageningen een 41-jarige Wageninger aangehouden op verdenking van bedreiging van een plaats genoot. Het slachtoffer, een 51-jarige man, waarschuwde omstreeks kwart over tien de politie nadat hij bij een conflict door de 41-jarige met de dood zou zijn bedreigd. Kort na de melding troffen agenten de 41-jarige Wageninger aan, die aan het opgegeven signalement voldeed. De man werd aangehouden. Tijdens het verhoor ontkende de verdachte Wageninger bedreigingen te hebben geuit. Uit verklaringen van zowel het slachtoffer als de verdachte bleek in elk geval dat er wel een conflict was geweest over een zakelijke aangelegenheid. Het voorval wordt nog verder onderzocht door de politie. De verdachte Wageninger is na verhoor weer vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - verkeerscontroles in de West-Veluwe Vallei
Publicatiedatum: 10-09-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft donderdag in het district West-Veluwe Vallei op verschillende plaatsen verkeerscontroles gehouden. Zo werd er gecontroleerd in Ederveen, Scherpenzeel en Barneveld. Aandachtspunten waren onder meer snelheid, gordelgebruik en alcohol. Hieronder een overzicht van de resultaten:
- Ederveen, controle tussen 18.30 en 20.15 uur op de Hoofdweg, ter hoogte van de Bruinehorst, binnen de bebouwde kom. Onder 90 passanten waren er twee snelheidsovertreders bekeurd, waarbij een hoogst gemeten snelheid werd genoteerd van 72 km/u. Op die weg mag maximaal 50 worden gereden. Daarnaast kregen vijftien automobilisten een bon omdat ze de gordel niet droegen. Bij een tiental gecontroleerde bromfietsers werden drie bekeuringen uitgedeeld omdat ze op een opgevoerde brommer reed. Bij een van de automobilisten werd een radardetector aangetroffen en in beslag genomen.

- Scherpenzeel, controle tussen 20.15 en 22.15 uur op de Hopeseweg, ter hoogte van het Oosteinde. Hier werd vooral gelet op snelheid en alcohol. Van de 146 passanten waren er negen die te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/u, terwijl 50 daar de maximum snelheid bedroeg. Ruim 180 bestuurders moesten verder een blaastest ondergaan. Onder dat aantal werd een bestuurder aangetroffen die te diep in het glaasje had gekeken. Bij hem werd een promillage gemeten van 0,78 (anderhalf keer zoveel als is toegestaan). Tegen vijf bromfietsers werd proces verbaal op gemaakt wegens onder meer het rijden zonder bromfietscertificaat, rijden zonder helm en rijden op een opgevoerde brommer.

- Barneveld, Thorbeckelaan ter hoogte van de Mr. Troelstralaan. Daar werd gecontroleerd tussen 23.00 en 01.00 uur op alcohol en snelheid. Ruim 200 bestuurder moesten `blazen' en daarvan bleken er twee de wettelijke limieten te hebben overschreden. Van de bestuurder met het hoogste alcoholpromillage, een 41-jarige man uit Barneveld, werd het rijbewijs ingevorderd. Hij werd achter het stuur van zijn auto aangetroffen met een alcoholpromillage van ruim tweeënhalf maal zoveel als is toegestaan. Onder 150 passanten werden zes snelheidsovertreders bekeurd, met als hoogst gemeten snelheid 87 km/u. Op de Thorbeckelaan mag maximaal 50 gereden worden.
Met regelmatige snelheidscontroles wil het verkeershandhavingsteam een bijdrage leveren aan het verbeteren van de verkeersveiligheid op de weg.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---