Time : 10:25:09 AM
Date : Friday, September 10, 2004
Sender Name: Leica Geosystems

Officiële opening van het Belgische kantoor van Leica Geosystems

Brussel - Leica Geosystems NV/SA kondigde vandaag aan dat de onderneming op 15 september 2004 een officiële Open Dag zal houden in haar nieuwe Belgische kantoren te Diegem.

Na de overname van de afdeling Geodesie van Van Hopplynus Instruments NV in februari, zette Leica Geosystems met succes een directe plaatselijke vertegenwoordiging op poten. Het nieuwe bedrijf werd samen met de divisies GIS en Mapping geconsolideerd in de divisie Surveying & Engineering van Leica Geosystems. Rechtstreekse contacten bieden zowel voor de klanten als voor Leica Geosystems een groot voordeel. De oprichting van een rechtstreekse Verkoop- en ervice-onderneming in België vulde de bestaande bedrijven in Frankrijk, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk aan. Daardoor werd het hoge niveau van de service aan en de ondersteuning van de klanten verder ontwikkeld en versterkt.

Kort na de vorming van de Belgische verkoopseenheid werden twee succesvolle roadshows gegeven om het universeel System 1200 van Leica te presenteren, dat de sterke punten van GPS, TPS en software combineert. Ze werden gehouden in Jodoigne (Geldenaken) voor Franstalige klanten en in Brugge voor Nederlandstalige klanten.

In mei verhuisden de Belgische kantoren naar een nieuw pand in Diegem om de klanten een hoogstaandere service en ondersteuning te kunnen bieden en om de toekomstige uitbreidings-mogelijkheden van de bedrijfsactiviteiten veilig te stellen. Voorts werd Dhr. René E. Worms in juli aangesteld tot nieuwe Regionale Directeur van Leica Geosystems voor Nederland en België.

René Worms (39), die van 2001 tot juni 2004 verantwoordelijk was voor het Europese hoofdkantoor van Sokkia Europa B.V. in Nederland, zei: "Ik ben trots deel uit te mogen maken van de uitstekende organisatie van Leica Geosystems. Ik verlang ernaar mijn enthousiasme en ervaringen te delen met al mijn collega's in België en Nederland om bij te dragen tot de enorme successen die Leica Geosystems de laatste jaren heeft geboekt".

Leica Geosystems heeft in haar eerste zes maanden in België een aardige succes geboekt en is verheugd om klanten en vertegenwoordigers van de media uit te nodigen op haar Open Dag van 15 september. Het programma voor deze dag zal bestaan uit een officiële openingsceremonie, een rondgang door de nieuwe kantoren, productpresentaties, groepsactiviteiten en een barbecue. Bovendien zullen alle bezoekers de kans hebben om een Leica Disto(TM) te winnen. Speciale gasten zijn onder anderen CEO Hans Hess en Mark Concannon, Vice President Surveying & Engineering voor Europa en Afrika.

Breng gerust een virtueel bezoekje aan:
http://www.leica-geosystems.com/be/events/openday/ voor meer informatie

of neem contact op met:

Leica Geosystems NV/SA
Tel.: 02/209 07 00
Fax: 02/209 07 01
E-mail: belgium@leica-geosystems.com

Bijlagen: zie persbericht op www.pressreleases.be

Leica Geosystems

Leica Geosystems ontwikkelt, produceert en verkoopt systemen voor het meten, in kaart brengen en bepalen van posities. Met innovaties op gebied van ruimtelijke gegevensbewerking voor taken als meten, vaststellen op afstand, fotogrammetrie, metrologie en global positioning of positiebepaling met behulp van satellieten (GPS) is het wereldwijd een van de toonaangevende firma's in zijn sector. Klanten realiseren belangrijke internationale, aard- land- en kadastrale metingen, projectontwikkelingen, productie van machinegereedschappen, bouw, industrie, telecommunicatie en beveiligingstechnologie met gebruikmaking van de systeemoplossingen van Leica Geosystems.

Met een firmageschiedenis die teruggaat tot het jaar 1921, is Leica Geosystems de oudste bestaande firma binnen deze industrietak. Zij heeft sinds die tijd als geen ander haar stempel op de technologische geschiedenis van navigatiesystemen, meetsystemen en landmeetkunde gedrukt. Na de scheiding van de Leica-groep in 1996 in drie volledig onafhankelijke firma's (Leica Camera, Leica Microsystems en Leica Geosystems) werd Leica Geosystems Holdings AG sinds juli 2000 op de Zwitserse aandelenmarkt genoteerd. Met 2300 medewerkers wereldwijd, realiseert deze holding een omzet van meer dan zevenhonderd miljoen Zwitserse frank.

Samen met het hoofdkantoor in Heerbrugg in de Rijnvallei, St. Gall, Zwitserland, heeft de firma tevens afdelingen voor ontwikkeling en productie in de Verenigde Staten, Azië en Australië. Met 21 volledig in eigen bezit verkoop- en serviceafdelingen en met meer dan 100 distributiepartners wereldwijd, biedt de firma zeer nauw contact met zijn klanten over de gehele wereld. Daarnaast bestaan er strategische relaties met toonaangevende firma's voor aanvullende technologieën op gebied van halfgeleiders (GPS), landmeetkunde (GIS) en 3-D laserengineering.

Leica Geosystems was een van de eerste firma's om het handels- en industrieprogramma voor duurzame ontwikkeling van ICC (Internationale Kamer van Koophandel) te ondertekenen en is gehouden aan hoge internationale kwaliteits- en milieunormen.

Voor meer informatie, zie: www.leica-geosystems.com