Politie Limburg-Noord

23 dronken bestuurders aangehouden

Datum: 10-09-2004 Tijd bericht: 09:45 Plaats: Limburg-Noord

De politie Limburg-Noord heeft in de week van 2 t/m 8 september in totaal 22 automobilisten en 1 fietser proces-verbaal aangezegd nadat bleek dat ze teveel alcohol hadden gedronken. Onder invloed van alcohol neemt de reactiesnelheid af, wordt het moeilijker om afstanden in te schatten en wordt het gezichtsveld steeds smaller. Andere kenmerken zijn overschatting van het eigen kunnen en een gebrek aan zelfkritiek. Daarom controleert de politie bestuurders regelmatig op alcoholgebruik, via een blaastest of bloedproef.

De controles zijn gehouden in: Blerick (1), Helden (1), Herten (2), Leunen (1), Maasbree (1), Meijel (1), Maasbracht (1), Reuver (1), Roermond (3), Susteren (2), Venlo (5), Venray (3) en Weert (1) De bestuurders kregen rijverboden tussen de 1 en 14 uur.

Susteren - De politie heeft in de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 september op de Maaseikerweg een 39-jarige man uit Echt aangehouden. De man verkeerde onder invloed van alcohol. In de laadruimte van de auto trof de politie afval van een hennepplantage aan. De man bleek met een ongeldig verklaard rijbewijs te rijden en had een boete van ongeveer ¤750,- openstaan. De auto is in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Venray - De politie heeft in de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 september op de Hoenderstraat een 33-jarige dronken man uit Grubbenvorst in zijn auto aangehouden. De man kreeg een rijverbod voor 4 uur en een proces- verbaal. Binnen deze vier uur zat de man alweer op de weg. Hiervoor kreeg hij wederom een proces-verbaal. De 31-jarige bijrijder uit Horst beledigde de agenten en verzette zich tegen zijn aanhouding. De bestuurder wist te ontsnappen. Hij heeft zich later bij de politie gemeld voor een verklaring. Tegen beide mannen is proces- verbaal opgemaakt.

Roermond - Twee motoragenten hebben in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 september een 53-jarige man uit Kerkrade aangehouden nadat hij stoptekens had negeert. De man bleek onder invloed te zijn van alcohol en had geen geldig rijbewijs. Zijn auto was niet verzekerd. De automobilist had een boete openstaan. De auto is in beslag genomen en de boete is geïnd.