Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen 10-09-2004

Motorrijder zwaar gewond na aanrijding
HOOGEVEEN Een 35-jarige motorrijder uit Roswinkel raakte donderdagavond rond 18.00 uur zwaar gewond tijdens een verkeersongeval aan de Mr. Cramerweg. De motorrijder kwam volgens getuigen bij het tankstation vandaan en is de Mr. Cramerweg opgereden richting de A37. Hij wilde een auto inhalen, maar botste vervolgens op een tegemoetkomende auto. De bestuurder van de auto, een 30-jarige man uit Assen, probeerde nog uit te wijken, maar tevergeefs. De man uit Roswinkel is per ambulance naar het Sophiaziekenhuis gebracht. Het personeel van de traumahelikopter heeft assistentie verleend. De bestuurder van de auto raakte ongedeerd.

Bromfietser aangehouden wegens rijden onder invloed RUINERWOLD Een 17-jarige bromfietser uit Ruinerwold is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden wegens het rijden onder invloed. De bromfietser reed zonder verlichting op de Havelterweg. Toen de politie de bromfietser wilde staande houden, probeerde hij de politieauto te omzeilen. Toen de jongeman de auto raakte is hij uiteindelijk gestopt en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies de verdachte 320 ugl. (= ongeveer 0,75 promille). Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg de jongen een rijverbod van twee uur.

Vijf minderjarige verdachten bekennen diefstal
De politie heeft donderdagmiddag vijf minderjarige verdachten aangehouden op verdenking van diefstal uit een sportcomplex aan de Thorbeckelaan. Het gaat om een 15-jarige jongeman uit Zeijen, twee 15-jarige jongens uit Assen, een 15-jarig meisje uit Assen en een 17-jarige jongen uit Assen. Namens het sportcomplex werd aangifte gedaan van diefstal van een paar honderd euros. De verdachten hebben inmiddels bekend en afstand gedaan van het geld.

Aangifte van verduistering bromfiets
MEPPEL Een 59-jarige man uit Meppel deed donderdagavond aangifte van verduistering. De man knapt bromfietsen op en verkoopt ze vervolgens. Rond 18.30 uur kwam er een jongeman aan deur die een testritje wilde maken. De jongeman is op een bromfiets weggereden, maar niet meer teruggekeerd. Het gaat om een rode metallic Kymco Refines. De waarde bedraagt ongeveer 300,-. De identiteit van de dader is niet bekend. De verkoper had geen gegevens genoteerd van de mogelijke koper.

Politie houdt extra controle bij jongerenhangplek HOOGEVEEN Tegen een 17-jarige jongeman is proces-verbaal opgemaakt wegens het nuttigen van alcohol in het openbaar. Agenten troffen een groep van ongeveer twaalf jongeren aan bij een speeltuin aan de Waring. Bij de politie zijn de afgelopen periode meerdere klachten binnengekomen van overlast vanaf deze plaats. De komende tijd gaat de politie daar extra surveilleren.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.