Politie Zuid-Holland-Zuid

10/09 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

10-09-2004 - Persberichten District I

STEIGEREN
DORDRECHT Een 13-jarig meisje is van haar steigerend paard gevallen. Ze reed op donderdagmiddag 9 september 2004 over het Zandwegpad in Dordrecht en maakte ruimte voor een tegemoetkomende auto. Op het moment dat de auto passeerde steigerde het paard. Het meisje viel en bleef met haar voet in de teugels hangen. Haar hoofd raakte de weg. Ook trapte het paard het slachtoffer en gaf het dier een paar trappen richting de auto. De ambulance bracht het meisje naar het ziekenhuis maar na behandeling mocht ze naar huis.

FIETS
DORDRECHT Een politieman heeft op donderdagmiddag 9 september 2004 twee jongens van 12 en 13 jaar uit Dordrecht aangehouden. Hij zag vanuit het bureau de twee lopen over de Mauritsweg in Dordrecht. Direct ging de politieman naar buiten en sprak de twee een stuk verder ter hoogte van een café aan. De fiets die de verdachten bij zich hadden was vrij nieuw en zat op slot. De jongens vertelden dat ze voor anderen de fiets moesten wegbrengen. Dat verhaal klopt waarschijnlijk niet.

BEDREIGING
DORDRECHT De politie heeft een 41-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Op donderdagavond 9 september 2004 meldde zijn 31-jarige vriendin dat zij na een ruzie de woning aan de Johannes Spaanstraat in Dordrecht verliet en hier niet meer in kon. Binnen waren nog de man en twee kinderen. De verdachte vertelde de vrouw allerlei bedreigingen. De politie probeerde contact te krijgen met de 41-jarige. Dat lukte niet waarop agenten de woning ingingen en de verdachte aanhielden. Binnen vonden zij naast de man onder andere een paar messen en busjes traangas.