Gemeente Hilvarenbeek


Oorkonde oorlogsgravenstichting voor Mevrouw A. Wolfs (08-09-2004)

Op 7 september 2004 ontving mevrouw Wolfs een oorkonde uit handen van de heer R.G.A. Hoefsmit, plaatsvervangend algemeen directeur van de Oorlogsgravenstichting.

De Oorlogsgravenstichting werd in 1946 opgericht met als doel de aanleg, inrichting en instandhouding van het Nederlandse oorlogsgraf waar ook ter wereld. Daarnaast verzorgt de Stichting de in Nederland verspreid liggende graven van militairen der geallieerde strijdkrachten.

Bij de controle op de toestand van deze graven ontvangt de Stichting assistentie van honoraire medewerkers, zogenaamde 'consuls' die (vaak) in gemeentelijke dienst werkzaam zijn. De consul is voor de stichting de contactpersoon inzake oorlogsgraven. Hij of zij ziet toe op de instandhouding en verzorging van de oorlogsgraven in zijn of haar gemeente en rapporteert jaarlijks aan onze stichting over de staat waarin de graven zich bevinden. De burgemeester benoemt de consul officieel.

De benoeming van mevrouw J.M. Wolfs tot consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Hilvarenbeek vond plaats in 1975. In deze gemeente bevinden zich 6 Nederlandse oorlogsgraven en
1 geallieerde oorlogsgraf. De Stichting heeft gedurende de afgelopen negenentwintig jaar altijd bijzonder goed met mevrouw Wolfs kunnen samenwerken. Als blijk van waardering voor haar inzet en de uitstekende en toegewijde verzorging van de oorlogsgraven in de gemeente Hilvarenbeek heeft de Oorlogsgravenstichting haar een oorkonde toegekend.