Politie Zuid-Holland-Zuid

10/09 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

10-09-2004 - Persberichten District II

JONGEN GEWOND
GORINCHEM Donderdagmiddag 9 september 2004 is een 13-jarige fietser uit Hardinxveld-Giessendam gewond geraakt bij een ongeval op de Grote Schelluinsekade in Gorinchem. De jongen reed in een grote groep fietsers, was in gesprek met de fietser naast hem en werd vermoedelijk verblind door de zon toen hij tegen een oplegger reed. Vervolgens schoot hij de andere kant van de weg op, tegen een brommobiel, bestuurd door een 47-jarige man uit Gorinchem. Hierbij kwamen beiden ten val en raakte de 13-jarige jongen gewond aan zijn gezicht. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

NIET ONTWIJKEN
PAPENDRECHT Op het fietspad langs de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht zijn een fietser en bromscooter tegen elkaar gebotst. Een 11-jarige jongen uit Papendrecht fietste vanaf een paadje linksaf het fietspad op. Daar reed een 16-jarige jongen uit Papendrecht op zijn bromscooter. De twee botsten. De scooterrijder had enkele schaafwonden en de fietser had na de klap een verminderd bewustzijn. Het ongeval gebeurde op donderdagavond 9 september 2004.

ALCOHOL
PAPENDRECHT Na een alcoholcontrole is een 40-jarige automobilist uit Papendrecht weggereden. Agenten controleerden de man nadat ze de auto op vrijdag 10 september 2004 rond 00.25 uur zagen op de Van der Palmstraat in Papendrecht. Nadat de blaastest het te hoge promillage bij de man aanwees en hij hoorde van zijn aanhouding reed de verdachte weg. Later volgde de aanhouding bij zijn woning.

ONGEVAL
STREEFKERK Op de Midden Polderweg in Streefkerk is een personenauto na een ongeval in de sloot beland. Een 33-jarige man uit Papendrecht reed over de Polderweg op donderdagmiddag 9 september 2004 en wilde een tractor inhalen. Terwijl hij dat deed sloeg de trekker linksaf. De auto gleed de sloot in en de tractor kantelde op zijn linkerkant. Alleen de 33-jarige automobilist had verwondingen aan zijn gezicht.