ABVAKABO FNV

ABVAKABO FNV eist van KPN oude arbeidsvoorwaarden terug

ABVAKABO FNV eist van KPN dat de medewerkers van het voormalige KPN Callcenters hun oude arbeidsvoorwaarden terugkrijgen. Drie jaar geleden werd KPN Callcenters verkocht aan SNT. De overgangsafspraken die toen gemaakt zijn over de arbeidsvoorwaarden van het personeel, zijn volgens de bond door SNT aan de laars gelapt.

Vrijdag werd bekend dat SNT - inclusief het voormalige KPN Callcenters
- volledig eigendom van KPN gaat worden. KPN liet tevens weten op termijn de onderdelen die niet tot de kerntaken behoren, te zullen afstoten. Het eindresultaat is dan dat alleen het voormalige KPN Callcenters overblijft. ABVAKABO FNV waarschuwt KPN voor de gevolgen voor het personeel. 'Het mag niet zo zijn dat deze verkoop- en terugkoopconstructie een verslechtering van arbeidsvoorwaarden tot gevolg heeft. Dat is wel een erg slinkse manier om kosten te besparen', aldus Etiënne Haneveld, landelijk onderhandelaar van ABVAKABO FNV. 'Het plezieren van de aandeelhouders mag niet over de ruggen van de medewerkers gebeuren. Onze leden zijn geen ping-pong balletjes.'

De werknemers ontvingen bij KPN Callcenters een toeslag voor werken op ongebruikelijke tijdstippen bij vervanging van collega's bij ziekte of verlof. Op basis van de overgangsafspraken zouden de werknemers deze rechten moeten behouden. SNT heeft zich daar tot nu toe echter niet aan willen houden. ABVAKABO FNV weigerde onlangs om die reden een CAO te tekenen. Nu het callcenter weer terugkeert onder de vleugels van KPN eist ABVAKABO FNV van het telecombedrijf dat de arbeidsvoorwaarden weer in ere worden hersteld.

Voor meer informatie over SNT en KPN kijk op www.abvakabo.nl of neem contact op met:

Etiënne Haneveld landelijk onderhandelaar (06) 51 556 989
Arno Bonte voorlichter (079) 35 36 350 (06) 51 218 402

ABVAKABO FNV is de grootste vakbond in de publieke sector. De ruim 360.000 leden werken in de zorg- en welzijnssector, de (geprivatiseerde) overheid, de onderwijs- en onderzoekssector en bij de sociale werkvoorziening of in het kader van de gesubsidieerde arbeid.

10 sep 04 11:54