Ingezonden persbericht


Justice For The World op zoek naar muzikaal talent

10 September 2004 - De artistieke mensenrechtenorganisatie Justice For The World start haar zoektocht naar muzikaal talent en richt zich in eerste instantie met name op Nederland. Dit onder meer door een begin met maken met de diverse acties die zij voorziet, inditgevaleenbannercampagnediebedoeltisomondermeerdenaamsbekendheidtevergrotenenmuzikaaltalenttevinden.Zijwilzichonderscheidendoorhetartistiekeaspectwatookindebannersterugtezienis.

Justice For The World zal talent begeleiden en de belangen van de talenten indien nodig behartigen. De nummers op de inzendingen van de demo's maken kans om gepubliceerd te worden onder meer op de non-profit websites en het debuutalbum van Justice For The World, in overleg met de artiesten. Daarnaast wordt een selectie van het beste materiaal voorgelegd aan platenmaatschappijen om talent een stapje op weg te helpen.

Doordat de gegevens van de inzendingen zorgvuldig bewaard zullen blijven in een database, is een extra bescherming van de auteursrechten van de nummers van de artiesten gewaarborgd voordat de artiest de middelen heeft om ze te laten registreren via de gangbare maar zeer kostbare wegen. Ook in dit traject zal Justice For The World, indien gewenst, de belangen van het nieuwe talent bemiddelen en begeleiden.

Muzikaal talent ondersteunt hiermee tevens direct en indirect de initiatieven van de stichting. Justice For The World hoopt dan ook creatief en origineel talent aan te spreken dat niet of minder commercieel ingesteld is en die een hoge mate van esthetische waarde kennen en hoopt daarmee een artistiek en moralistisch verantwoord en degelijk voorbeeld te geven aan de muziekindustrie.