Gemeente Dalfsen

10-09-2004

Grote belangstelling voor bouwen in De Gerner Marke

Dalfsen - Er is grote belangstelling voor bouwkavels in de toekomstige nieuwbouwwijk De Gerner Marke in Dalfsen. Van 8 tot en met 30 september kunnen geïnteresseerden zich inschrijven. Op de eerste uitgiftedag van informatiebrochures en inschrijfformulieren liep het meteen storm. Tegen het eind van de middag konden er al bijna driehonderd potentiële bouwers worden geteld.

Voorafgaand aan de start van de inschrijfperiode hield de gemeente Dalfsen een informatiemiddag in hotel-restaurant het Hof van Dalfsen. Daar kwamen ruim zeshonderd mensen op af. Met name starters en senioren toonden belangstelling. Zij konden vragen stellen over het beeldkwaliteitplan, het uitgiftesysteem, welke bouwkavels en projectwoningen precies beschikbaar komen en bijvoorbeeld de grondprijzen.

Kavels
In De Gerner Marke, gelegen langs de Rondweg tussen de Kampmansweg en Gerner Es, kunnen op termijn circa 440 woningen worden gebouwd. Dit jaar zijn er 61 kavels in de vrije sector beschikbaar. Van de kavels die in de eerste fase worden uitgegeven, verkoopt de gemeente er 34 rechtstreeks aan gegadigden op basis van het nieuwe uitgiftesysteem. Bouwcombinatie Hardal verkoopt de overige 27 woningen. Ook hiervoor geldt het gemeentelijke uitgiftesysteem. De prijzen van de kavels liggen tussen de 155,-- en 325,-- per vierkante meter, exclusief BTW.

Ook zullen er woningen in de sociale sector worden gebouwd. Bij Woonstichting Vechthorst worden plannen uitgewerkt voor de bouw van zo'n 64 huurwoningen terwijl Woningstichting de Veste de bouw van in totaal 45 sociale koopwoningen voor haar rekening neemt. Ook de sociale koopwoningen zullen worden toegewezen volgens het gemeentelijk uitgiftesysteem. Naar verwachting zal de uitgifte van de sociale koopwoningen eind 2004 starten.

Na de sluiting van de inschrijftermijn op 30 september is er op 10 november een kaveltoewijzingsavond en op 17 november een informatiebijeenkomst voor de kandidaat-kopers over het beeldkwaliteitplan dat voor het ontwerpen van woningen geldt. Volgens planning is daarna tot 5 januari de tijd om een ontwerp voor de woning in te dienen.
Iedereen die zich inschrijft wordt na 30 september schriftelijk geïnformeerd.