1e persbericht van vrijdag 10 september

Eindhoven 10-09-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man verdacht van auto-inbraak

Een 36-jarige Eindhovenaar is vrijdag om 3.45 uur op de Kronehoefstraat aangehouden. De politie zag de man op een parkeerterrein bij het Pauluskerkplein tussen de autos. Bij controle bleken twee autos opengebroken te zijn. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Bromfietster gewond bij aanrijding

Op de kruising Weg door de Rijpel en het Raktpad is donderdag om 18.30 uur een 17-jarige Helmondse vrouw gewond geraakt. Zij reed met haar bromfiets vanaf het Raktpad de kruising op en gaf geen voorrang aan een 30-jarige Helmondse automobilist die over de Weg door de Rijpel reed. De vrouw is met een gebroken sleutelbeen in het Elkerliekziekenhuis opgenomen.

Helmond: Dronken man rijdt door na aanrijding

Een man van 36 jaar uit Helmond is vrijdagochtend rond 0.45 uur aangehouden bij zijn woning in Helmond-West. De man wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor op de Maaslaan met zijn auto tegen een geparkeerde auto is gereden en daarna is doorgereden. Een getuige had het kenteken van de wagen genoteerd, waarna de bestuurder thuis kon worden aangehouden. Uit onderzoek bleek hij teveel te hebben gedronken: het alcoholpromillage bedroeg ruim 1,85. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Aarle Rixtel: Rijbewijs ingenomen na rijden onder invloed

Op de Janssensstraat is vrijdag om 3.00 uur een 31-jarige automobilist uit Deurne aangehouden. De man had gedronken en blies 1,4 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Handel: Man aangehouden na inbraak in auto

Donderdag om 22.50 uur is op de Haveltweg een 30-jarige man met onbekende woonplaats aangehouden. De eigenaar van een personenauto trof de man in zijn auto aan. De verdachte had de auto met een valse sleutel opengemaakt. De eigenaar heeft de man samen met een andere man in de auto gehouden tot de politie kwam. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Doorstart Verkeershandhaving

Politie Brabant Zuid-Oost ondertekende donderdag 9 september jl. een convenant met het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM). Dat betekent dat het BVOM de komende jaren het Team Verkeershandhaving zowel financieel als in materieel opzicht blijft ondersteunen. Dit gebeurde na een uitgebreide evaluatie waaruit blijkt dat de VHT-verkeerscontroles een positief effect hebben op de verkeersveiligheid in de regio.

Hiermee is Politie Brabant Zuid-Oost het tweede korps, na IJsselland, dat een doorstart maakt met het VHT. Het Verkeershandhavingsteam, gestart in 1999 als project, richt zich op vijf speerpunten, namelijk het rijden onder invloed, rijden zonder gordel en helm, het negeren van rood licht en het rijden met veel te hoge snelheid.

De komende jaren wordt nog meer nadruk gelegd op het aanvullende speerpunt agressie in het verkeer, door meer inzeturen van de onopvallende motor- en autosurveillance. Bovendien krijgt het team twee extra medewerkers die in samenwerking met buurtbrigadiers en netwerkers de subjectieve verkeersonveiligheid in de regio gaan aanpakken.