Wageningen Universiteit

Persbericht

8 maart 2004, nr. 000

Groen licht voor Forumgebouw Wageningen UR

Onlangs heeft het college van B&W van Wageningen besloten toestemming te verlenen voor de realisatie van het Forumgebouw van Wageningen UR. Ook heeft een geslaagde aanbesteding plaatsgevonden en zullen de eerste bouwactiviteiten begin ok tober2004starten.

Wageningen Universiteit en Researchcentrum is bezig een ambitieus nieuwbouwprogramma te ontwikkelen en uit te voeren. Het samenbrengen van onderwijs en onderzoek staat centraal bij het inrichten van het Wageningen UR terrein "De Born". Dit heeft niet alleen als voordeel dat er intensievere kennisuitwisseling gaat ontstaan, het biedt ook de mogelijkheid om dure apparatuur en onderzoeksvoorzieningen te delen en zo bij te dragen aan nog meer hoogwaardig onderzoek en onderwijs. Bovendien is de nieuwe huisvesting duurzamer en in de exploitatie voordeliger dan de huidige gebouwen. Onderdeel van de nieuwbouwplannen vormt een moderne nieuwe onderwijsfaciliteit, het Forumgebouw, aan de Droevendaalse Steeg. In dit gebouw zal ook de bibliotheek van Wageningen UR worden gehuisvest.

Voor de bouw van dit Forumgebouw heeft B&W van Wageningen besloten tot het verstrekken van een bouwvergunning. Tevens heeft het ministerie van LNV ontheffing verleend ex artikel 75 van de Flora- en Faunawet. Daarmee is erkend dat er voldoende maatregelen zijn genomen om bedreigde plant- en diersoorten te beschermen.

Inmiddels heeft een geslaagde aanbesteding plaatsgevonden voor het Forumgebouw en is de bouw gegund aan:


- DuraVermeer/Trebbe Bouw voor de bouwkundige werkzaamheden


- Croon Elektrotechniek voor de elektrotechnische installatie


- GTI Utiliteit Oost BV voor de werktuigbouwkundige installatie

Naar verwachting zal in de eerste helft van september gestart worden met de fysieke bouwactiviteiten. Doel is het Forumgebouw in het collegejaar 2006/2007 in gebruik te nemen.