Politie Limburg-Noord


16-jarige jongen gedood bij schietpartij (3)
Datum: 10-09-2004
Tijd bericht: 11:50
Plaats: Roermond
In verband met de schietpartij in de Koningin Regentesselaan, waarbij een 16-jarige jongen omkwam en een ander, nog onbekende persoon, gewond raakte, heeft de politie donderdagavond drie mannen aangehouden. Het gaat om een jongen van 17 jaar en twee mannen van 21 en 24 jaar, allen uit Roermond. De drie mannen zijn bij het ziekenhuis in Roermond aangehouden en naar het politiebureau in Roermond gebracht. Zij worden daar vrijdagochtend gehoord over hun mogelijke betrokkenheid bij de schietpartij.

Donderdagavond is ook nog een vierde man aangehouden in het park bij Gebroek, op verdenking van betrokkenheid, maar die is vrijwel onmiddellijk weer vrijgelaten, omdat hij niets met de zaak te maken had.

Inmiddels is het Team Grootschalige Opsporing van de politie Limburg-Noord opgeschaald tot zo'n 20 rechercheurs. De politie heeft een groot deel van de Koningin Regentesselaan en stukken van enkele zijstraten afgezet, waaronder de Mauritsstraat, de Vondelstraat en de Mgr. Evertsstraat. Technische rechercheurs zoeken daar naar sporen die iets meer kunnen vertellen over de toedracht van de schietpartij. Ook langs de vluchtroute van één of meer betrokkenen die loopt over de Brede weg, door het park tot aan de Kasteel Kessenichstraat, wordt gezocht naar sporen.

De politie hoort vandaag diverse getuigen, maar is ook nog steeds op zoek naar informatie over de zaak. Mensen die iets gezien of gehoord hebben wat verband kan houden met de schietpartij, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).