Gemeente Tilburg

10-9-2004
Verzelfstandiging van Diamant-groep stap dichterbij Regiogemeenten stemmen in met nieuwe structuur

Het college gaat definitief akkoord met de invoering van een nieuwe structuur voor de Diamantgroep per 1januari 2005. Zij komt tot dit besluit naar aanleiding van de instemming die wordt gegeven door de regiogemeenten, de raadscommissie en de ondernemingsraad van de Diamant-groep en van de gemeente Tilburg. Uiteindelijk zal nog de gemeenteraad toestemming moeten geven.

'De Diamant-groep blijft een werkbedrijf voor mensen die zich niet zelfstandig op de arbeidsmarkt kunnen redden. De gemeenten zullen ook in de toekomst daar verantwoordelijkheid voor blijven nemen,' aldus Gon Mevis (wethouder en bestuursvoorzitter Diamant-groep). 'De nieuwe structuur vergroot tegelijkertijd de slagvaardigheid van het bedrijf. Dat is erg belangrijk omdat het Rijk steeds minder subsidie verstrekt en de Diamant-groep dus steeds meer werk en inkomsten uit de markt moet halen.'

Er wordt op een aantal onderdelen nog wel een voorbehoud gemaakt. Zo moeten er nog goede afspraken worden gemaakt over het ambtelijk overleg en de toezichtstructuur (raad van commissarissen). Vanuit de medezeggenschap is onder andere de eis gesteld dat het huidige personeel zijn rechtspositie behoudt.