Dienstenbond CNV

CAO Dynadro 2004?
10-09-2004

Voorlopig geen nieuwe CAO Dynadro. Op maandag 6 september jl. hebben partijen het CAO- overleg voortgezet.

Op geen van de voorstellen van de bonden kwam een positieve reactie, het enige wat men wilde was de bestaande CAO zonder veranderingen verlengen. Dus geen afspraken over het tweede ziektewetjaar, het sociaal beleid, scholing, geen extra vakantiedag, geen bijdrage in de verhoogde ziektekosten of om fiscaal de vakbondsleden tegemoet te komen.

Volgens uw werkgever is de rek eruit en zijn er geen buffers meer om verbeteringen in de CAO te betalen. Ook op onze suggestie om te praten over een twee jarige CAO met een loonsverhoging van 1.25 % per 1 januari kwam een duidelijk Nee. Erger nog men kondigde aan dat men wil kijken naar meer flexibiliteit in de CAO en wil gaan onderzoeken of de CAO-afspraken zoals die tot op heden toe zijn gemaakt wel in de CAO moeten blijven. Kortweg of wij mee willen werken aan het versoberen van de bestaande rechtspositie van de medewerkers van Dynadro.

Het zal u duidelijk zijn dat wij hier niet op in zijn gegaan. Wij erkennen dat het een moeilijke periode is voor Dynadro maar met de reorganisatie heeft men voor ogen om de marktpositie te verstevigen. Op dit moment worden de omzetten gewoon gehaald en is er dus geen reden om nog meer te bezuinigen op de loonkosten en uw koopkracht te beperken. Wij hebben het CAO-overleg afgebroken. Wij hebben aangegeven dat niet alleen Dynadro op het gebied van arbeidsvoorwaarden bezig is onze rechten in te perken maar ook het kabinet bezig is de sociale zekerheid om zeep te brengen.

Wij zullen ons in de maand september richten op de actie tegen de plannen van het Kabinet en wij weten nu dat Dynadro hierbij een bondgenoot is van het kabinet. Vervolgens zullen wij in oktober met u in overleg treden over wat ons nu te doen staat. Al onze voorstellen zijn afgewezen dus moeten wij weer met u in gesprek om te bespreken hoe wij hierop moeten reageren om daarna eventueel te onderhandeling voort te zetten.

Wilt u ons ondersteunen breng dit bericht dan onder de aandacht van u nog niet georganiseerde collegas en geef hem/haar op als lid zodat zij ook mee kunnen praten over de CAO-voorstellen.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met uw bestuurder Neoletta Poelgeest, telefoonnummer (035)6460580 of per e-mail: hilversum@cnvdibo.nl

Zoals eerder vermeld zullen wij ons in de maand september richten op de actie tegen de plannen van het Kabinet. Door massaal te reageren kunnen we ervoor zorgen dat er beter wordt nagedacht over de toekomst van Nederland. Laat ook uw stem horen en demonstreer mee tegen dit kabinetsbeleid.

Kom op zaterdag 2 oktober van 12.00 tot 14.00 uur naar het Museumplein in Amsterdam!