VVD



Nieuws Teldersstichting

10 sep 2004 -
'Problemen verpleeghuiszorg snel aanpakken via mobiele teams'

De VVD wil dat staatssecretaris Ross 'mobiele teams' instelt, die de verpleeghuizen gaan helpen hun problemen op te lossen. Dat zegt woordvoerder Anouchka van Miltenburg in reactie op het rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg over de kwaliteit van verpleeghuizen.

De VVD is van mening dat de tijd van onderzoeken voorbij is en dat staatssecretaris Ross-van Dorp zo snel mogelijk actie moet ondernemen om de kwaliteit van de verpleeghuiszorg te verbeteren. De VVD vindt de conclusies van het rapport schokkend. Het rapport van de inspectie vormt een bevestiging van de vele signalen die de laatste jaren uit de sector zijn gekomen.

De VVD wil dat de staatssecretaris mobiele teams aanstelt, die de verpleeghuizen gaan helpen hun problemen op te lossen. Deze teams moeten gaan bestaan uit deskundigen uit diverse disciplines die zowel verzorgenden als het management van verpleeghuizen kunnen adviseren. In het verleden zijn dergelijke teams al in de gehandicaptenzorg ingezet en hebben daar tot wezenlijke verbeteringen geleid.

De VVD merkt op dat er sinds 1989 steeds meer geld naar de verpleeghuizen is gegaan en dat dit niet tot een verbetering van de kwaliteit heeft geleid, integendeel. Meer geld is volgens de VVD dan ook géén oplossing. Zoals gezegd, ziet de VVD meer heil in mobiele teams die zelf in de verpleeghuizen oplossingsgericht werken.

10 september 2004