Persberichten Regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 10-09-2004 - .

DRUGSDEALER AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Vrijdagmorgen is een 46-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man werd betrapt toen hij drugs stond te dealen op het Stationsplein in 's-Hertogenbosch. Bij zijn aanhouding was hij nog in het bezit van een tiental bolletjes vermoedelijk cocaïne. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Donderdagmiddag is een 17-jarig meisje uit Drunen aangehouden. Ze werd in een winkel aan de Markt in 's-Hertogenbosch betrapt toen ze een portemonnee, met een waarde van ongeveer 50 euro weg nam. Tegen het meisje is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is ze heengezonden.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

's-Hertogenbosch - In de nacht van donderdag op vrijdag, rond 00.30 uur is een 32-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man wordt ervan verdacht een portier van een horecagelegenheid aan de Torenstraat te hebben mishandeld. De man werd door de portier aangesproken op zijn gedrag, waarop de man de 43-jarige portier met een glas in het gezicht sloeg. Deze liep hierdoor een snijwond in het gezicht op, die behandeld moest worden. De 32-jarige Bosschenaar is voor verder onderzoek ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

Rosmalen - In de nacht van donderdag op vrijdag, rond 01.30 uur is op de Rijksweg A2 onder Rosmalen een 33-jarige man uit 's-Hertogenbosch bekeurd. De man reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 2 uur.

VERNIELERS AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - In de nacht van donderdag op vrijdag even voor 02.30 uur werd gemeld dat op de Rompertsebaan in 's-Hertogenbosch een abri werd vernield. Ter plaatse bleek dat van twee abri's de ruiten waren ingegooid. In de omgeving konden twee jongeren, 19 en 20 jaar uit 's-Hertogenbosch, op aanwijzing van getuigen, worden aangehouden. Het tweetal is voor verder onderzoek ingesloten.

AUTO GESTOLEN

Vught - In de nacht van donderdag op vrijdag is vanaf de Piacenzastraat in Vught een zwarte BMW 528 I personenauto gestolen. Het kenteken van de auto is 67-DD-XZ.

VERKEERSCONTROLE

Vught - Vrijdagmorgen is een controle gehouden op het inrijverbod op de Honderdmorgensedijk in Vught. Bij de controle werden 15 autobestuurders bekeurd die het inrijverbod negeerden.

VERKEERSCONTROLE

Boxtel - Donderdagmiddag zijn in op de Stationsstraat en de Eindhovenseweg 12 bestuurders bekeurd. Zeven van hen hadden hun autogordel niet om. Een van hen haalde in waar dat verboden was. Een autobestuurder was niet handsfree aan het bellen en een bromfietsers droeg geen helm. Twee bromfietsers werden bekeurd omdat ze in strijd met een geslotenverklaring reden. Een van hen, een 18-jarige jongen uit Boxtel, bedreigde de politieman die hem bekeurde. Ook hiervoor is de jongen bekeurd.

MOTORRIJDER GEWOND BIJ ONGEVAL

Vught - Donderdagavond is een 44-jarige motorrijder uit Vught bij een aanrijding gewond geraakt. Over de Repelweg in Vught reed een politieauto, bestuurd door een 29-jarige agent. De politieauto kwam op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht en kwam daar in aanrijding met een tegemoetkomende motor, bestuurd door de 44-jarige Vughtenaar. De man raakte bij het ongeval gewond aan zijn schouder.

LICHT GEWONDEN BIJ ONGEVAL

Veghel - Donderdagmiddag zijn twee Helmonders licht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Rijksweg A50 onder Veghel. De 29 jarige bestuurder van een bedrijfsauto met aanhanger is vermoedelijk in slaap gevallen en daardoor in de rechterberm geraakt. Bij de daaropvolgende stuurcorrectie reed de auto naar de linkerzijde van de rijbaan en botste tegen de vangrail. Zowel de bedrijfsauto als de aanhanger kantelden. Zowel de bestuurder als zijn 19 jarige passagier zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

FIETSTER GEWOND

Veghel - Vrijdagmorgen is een 23 jarige vrouw uit Veghel met onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis. Zij fietste over de Eerdsebaan komende uit de richting Veghel en gaande in richting Schijndel. Een 16 jarige jongen uit Veghel haalde haar op zijn bromfiets in. Tijdens het voorbijrijden raakten beiden elkaar en kwamen ten val. De bromfietser liep een fikse buil boven het oog op. Na onderzoek in het ziekenhuis kon hij weer naar huis. Volgens een getuige was de vrouw met haar wielen in de berm gekomen en viel zij naar links juist op het moment dat de bromfiets haar voorbijreed.

LICHT GEWONDE NA AANRIJDING

Oss - Vrijdagmorgen is een 31 jarige automobiliste uit Oss licht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Graafsebaan. Zij reed over genoemde weg en moest - door het overige verkeer gedwongen - remmen. Een 47 jarige man uit Heesch reed met zijn bestelauto achter haar en bleek niet in staat om rijdig te remmen. Hij botste achterop de auto van de Osse vrouw die tengevolge daarvan klaagde over hoofd- en nekpijn, duizeligheid en misselijkheid. Zij is ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht.

DRONKEN AUTOMOBILIST VEROORZAAKT AANRIJDING

Heesch - Een 22 jarige Ossenaar reed in de nacht van donderdag op vrijdag op de Osseweg in Heesch tegen een verlicht waarschuwingsbord, dat tengevolge daarvan totaal werd vernield. De bestuurder deed een poging om door te rijden maar strandde al snel verderop op een fietspad. Zijn auto bleek te zwaar beschadigd om verder mee te kunnen te rijden.
De bestuurder, die militair bleek te zijn, verkeerde behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank en is aangehouden. Hij is overgedragen aan medewerkers van de Koninklijke Marechaussee die de zaak verder afwerken.

VERDOVENDE MIDDELEN

Beugen - In de nacht van donderdag op vrijdag troffen agenten op een parkeerplaats langs de Provincialeweg in Beugen een personenauto aan met daarin een 20 jarige man en een 17-jarige vrouw uit Zevenaar. Bij controle bleek dat er in de auto een losse autoradio lag en een zakje met wit poeder, waarschijnlijk harddrugs. Geen van beiden wist te vertellen waar de drugs vandaan kwamen en wie daarvan de eigenaar was. Het tweetal is daarna voor nader onderzoek aangehouden en ingesloten.

GEWONDE BIJ VERKEERSONGEVAL

Grave - Donderdagmiddag vond er op de Arnoud van Gelderweg een verkeersongeval plaats waarbij een 23 jarige vrouw uit Grave gewond raakte en met knieletsel moest overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. Zij kwam met haar bromfiets in aanrijding met een personenauto die werd bestuurd door een 32 jarige man uit Heumen.