Gemeente Apeldoorn

Apeldoorn biedt jubilerende provincie Gelderland compositie aan

De gemeente Apeldoorn, de grootste gemeente van Gelderland, biedt de provincie Gelderland, morgen tijdens de viering van het 50 jarig jubileum van het provinciehuis, een compositie aan van componiste Hanna Kulenty. Namens het gemeentebestuur zal wethouder Minie Walma-Schreur de compositie getiteld Postcard from Europe morgen aanbieden aan het provinciebestuur. De compositie wordt aansluitend ten gehore gebracht door het Apeldoornse orkest de Ereprijs in het kader van het kunstenfestival dat plaatsvindt op de binnenplaats van het provinciehuis.

Over de componiste
Hanna Kulenty groeide op in Warschau en studeerde aan het Frederic Chopin Conservatorium aldaar. Haar examenwerk Ad Unum won een van de prijzen in het kader van het Europese jaar van de muziek in 1985 en werd toen voor het eerst in Nederland uitgevoerd. Sindsdien zijn vele werken van haar uitgevoerd door Nederlandse ensembles, solisten en orkesten en was zij onder andere composer in residence bij het Gelders Orkest. Hanna Kulenty woont in Arnhem.

Over de Ereprijs
Orkest de Ereprijs is inmiddels ruim 10 jaar in Apeldoorn gevestigd en heeft met haar programmering van hedendaagse muziek en haar educatieve compositieprojecten een unieke plek in het Nederlandse muziekbestel. 'De Ereprijs' viert in november van dit jaar haar 25-jarig bestaan met onder andere een herneming van de produktie Onder het Melkwoud in samenwerking met De Plaats. De Ereprijs heeft een zeer bijzondere repertoirelijst met veel werk van jonge componisten en bijzondere projecten.

Voor het laatst bijgewerkt op: 10-sep-2004 03:00