Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 10 september 2004

Geachte Redactie ,

Brancheorganisaties zien rol verzekeraars op de arbomarkt toenemen

Wanneer de nieuwe arbowetgeving in werking treedt, gaan volgens de brancheorganisaties de verzekeraars een rooskleurige toekomst tegemoet. Zij zullen voor een groot deel gaan bepalen hoe de markt eruit gaat zien. Dit blijkt uit een kwalitatief onderzoek van Heliview onder elf brancheorganisaties.

De verzekeraars bieden momenteel al verzuim- en zorgpakketten aan waarin arbodienstverlening is opgenomen, echter nu nog vaak in samenwerking met een arbodienst. Wanneer de liberalisering een feit is zijn de verzekeraars vrij in hun keuze van aanbieders op het gebied van arbodienstverlening en zullen dit hoogstwaarschijnlijk binnen hun bestaande pakketten aanpassen. Zij kunnen eigen arbodiensten opzetten, arbodeskundigen, bedrijfsartsen, veiligheidsdeskundigen of arbeidshygiënisten inhuren. De voorkeur van het bedrijfsleven gaat uit naar één aanspreekpunt voor alle diensten en volgens de brancheorganisaties zijn de verzekeraars op het gebied van zowel arbo als reïntegratie en verzekeringen een prima partner.

Heliview is een fullservice marktonderzoeksbureau en brengt al vanaf 1996 de Arbo- en Reëntegratiemarktmonitor uit. Dit kwantitatieve onderzoek onder 700 P&O-managers brengt het gebruik van arbo- en reïntegratiediensten en de tevredenheid over de dienstverleners in kaart. Dit jaar is het onderzoek aangevuld met een kwalitatieve studie naar de gevolgen van de liberalisering van de arbodiensten.