Vlaamse overheid

Vlaamse Regering in kort bestek

Op voorstel van minister-president Yves LETERME:

De Vlaamse Regering wijzigt het besluit van 4 juni 2004 over de toekenning van subsidies voor naschoolse opleidingsinitiatieven in de landbouwsector. Met deze wijziging wordt de datum van inwerkingtreding van het besluit verplaatst van 1 september 2004 naar 1 januari 2005. Sommige bepalingen in de regelgeving, zoals het indienen van jaarprogramma's en de indexering van de vergoedingen, zijn immers gebonden aan het kalenderjaar.

Op voorstel van minister-president Yves LETERME en van Vlaams minister Geert BOURGEOIS:

Fernand Desmyter, secretaris-generaal van het departement Leefmilieu en Infrastructuur (LIN), wordt aangewezen als voorzitter ad interim van het college van secretarissen- generaal van het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap.


* * *

De Vlaamse Regering verleent Herwig Keymeulen met ingang van 1 januari 2005 eervol ontslag als algemeen directeur van het Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek.

Op voorstel van vice-minister-president Frank VANDENBROUCKE:

Anne-Marie Van Gramberen vervangt Tanja Mattheus als regeringscommissaris in het beheerscomité van de VDAB.

Op voorstel van Vlaams minister Dirk VAN MECHELEN:

Na advies van de Raad van State beslist de Vlaamse Regering tot definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) 'Historisch gegroeid bedrijf Aertssen te Stabroek'. Dit betekent dat Aertssen een bedrijf is dat morfologisch en ruimtelijk verweven is met de omgeving en dat het tevens een specifieke sociaal- economische relatie heeft met die omgeving. In functie van de uitbreiding was een herbestemming van de achtergelegen landbouwgronden noodzakelijk.


* * *

De Vlaamse Regering beslist principieel tot definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) 'Gemengd regionaal bedrijventerrein Broekooi te Asse'. Het besluit wordt nog voor advies voorgelegd aan de Raad van State.

Op voorstel van Vlaams minister Geert BOURGEOIS:

De Vlaamse Regering keurt een aantal bijsturingen goed betreffende de planning en evaluatie van de leidend ambtenaren van de Vlaamse openbare instellingen (VOI's).

Op voorstel van Vlaams minister Marino KEULEN:

In uitvoering van de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen moet de zitting 2004 van het Vlaams Parlement door de Vlaamse Regering worden gesloten. Het vandaag goedgekeurde besluit treedt in werking op zondag 26 september 2004, zodat de werkzaamheden van het Vlaams Parlement hooguit één dag zullen worden onderbroken.