Ingezonden persbericht


Stewart mogelijk tijdelijke vervanger Khayri Battle

Twee Amerikanen op proef bij Rotterdam Basketbal

ROTTERDAM - Rotterdam Basketbal heeft de Amerikanen Andre E. Stewart en Shelton Colwell een maand op proef. Beide spelers arriveerden donderdag in Nederland en reizen vandaag met de selectie van coach Erik Braal af naar België, waar Telindus/Oostende in Roeselare als tegenstander fungeert. Stewart is een guard en de beoogde, tijdelijke, opvolger van de vorige week aan de knie geopereerde Khayri Battle. Colwell is een center/forward die de vacante positie bij Rotterdam Basketbal onder de borden moet gaan bekleden.

De 1.92 meter lange Stewart kwam uit voor het Evergreen State College, waar hij in 2002 onder meer recordhouder werd van het meeste aantal punten per wedstrijd (43), per seizoen (699) plus het meeste aantal gescoorde vrije worpen in een wedstrijd (achttien op achttien in 2001). De 28-jarige guard speelde de laatste twee jaar als professional in Zwitserland, waar hij het shirt van Lausanne en Neuchatel droeg.

De 2.04 meter lange Colwell kwam in zijn geboorteland uit voor het Des Moines Area Community College in Iowa, voordat hij overstapte naar het Southwest Missouri State College. Bij de laatste school kwam de 24-jarige inwoner van Newark als forward en center in 2003 tot 9,6 punten en 4,7 rebounds per wedstrijd.
---