Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


10 september 2004


APELDOORN - Gewonden door aanrijding


Bij een aanrijding tussen twee personenauto's vielen donderdagmiddag op de kruising Hofveld/Fabianusstraat drie gewonden. Een 51-jarige Apeldoorner, die onder invloed van alcohol was, reed rond 17.00 uur over het Hofveld en verloor de controle over het stuur. De man kwam op de andere weghelft terecht en botste tegen de auto van een 55-jarige Apeldoorner aan. Bij de aanrijding liepen de 55-jarige man en diens 58-jarige vrouw diverse kneuzingen op. De 51-jarige man werd met een flinke wond aan zijn gezicht naar het Lukasziekenhuis vervoerd. Omdat de politie geconstateerd had dat hij onder invloed van alcohol was werd driemaal tevergeefs geprobeerd bloed af te nemen. Toen dit niet lukte werd een urinemonster genomen.


WENUM WIESEL - Wielrenner gewond door botsing


Een 19-jarige wielrenner uit Hierden raakte donderdagavond op de kruising Wieselse Enkweg/Wieselse Kampweg gewond door aanrijding met een 57-jairge automobilist uit Wenum Wiesel. De wielrenner maakte met een groep tien andere wielrenners een ritje en kreeg op de kruising geen voorrang van de van links komende automobilist De wielrenner vloog over de motorkap en liep enkele flinke wonden aan benen op. Zijn racefiets raakte totaal vernield. Een ambulance vervoerde het slachtoffer naar het Lukasziekenhuis. Door de aanrijding reden nog drie wielrenners, als het domino-effect, tegen elkaar op.


APELDOORN - Bromfietser breekt sleutelbeen


Een 72-jarige Apeldoornse bromfietser brak donderdagavond op de Mendelssohnlaan tijdens een val zijn sleutelbeen. De man was onder invloed van alcohol en reed rond18.15 uur tegen een lantaarnpaal aan. De man kwam ten val en brak hierdoor zijn sleutelbeen. Een getuige zag dat de bromfietser al slingerend de Mendelssohnlaan in kwam rijden. De politie constateerde dat de man alcohol gedronken had en liet in het ziekenhuis een bloedproef afnemen.


APELDOORN - Boetes voor overtreders


De politie heeft donderdagmiddag op diverse locaties een algehele verkeerscontrole gehouden. De politie controleerde onder anderen op de Landdrostlaan, op de Heemradenlaan en op de Warenargaarde. De politie deelde een aantal boetes uit voor onder meer zeven maal het rijden zonder autogordel, één keer het overtreden van een parkeerverbod en het rijden door het rode verkeerslicht.


LOENEN - 32 bestuurders te snel


De politie heeft donderdagmiddag op de Eerbeekseweg 32 bestuurders van motorvoertuigen een boete gegeven voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 50 km per uur. Bijna 2.500 bestuurders passeerden de snelheidscontrole. Van hen reden er 32 sneller dan toegestaan. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km per uur.


Einde berichten



---- --